Какво никога да не казвате на колегите си

Какво никога да не казвате на колегите си

Често, когато се чувстваме прекалено удобно на работното си място и можем да кажем, че сме натрупали приятелства, сме склонни да забравяме, че хората около нас са все още наши колеги и има теми, които не трябва да повдигаме. 

Ако тази граница се размие, можете да станете за смях, а хората да ви приемат за даденост. Ето няколко разговора, които да не започвате с колегите си на работното си място.

Комплименти. Добре е да правите комплименти, когато времето за това е подходящо, но трябва да обмисляте много добре на кого и какво казвате. Дори и да си мислите, че дънките на колегата ви му стоят много добре, запазете коментара за себе си, тъй като комплиментът ви може да не се приеме добре. Мнозина не приемат ласкаво комплиментите за външния си вид. Понякога дори могат да ви обвинят в сексуален тормоз.

Негативен коментар. Независимо дали сте ръководител на екип или сте на по-висша позиция, не трябва да правите негативни коментари по някои теми, като религия, политика или как дадена колежка възпитава детето си. Това е непрофесионално и не се препоръчва.

Очаквате ли бебе? Ако колежката ви е напълняла леко, това не означава, че е бременна. Този въпрос може да бъде много обиден. В случай, че е така, тя ще ви каже, когато иска. Просто задръжте мисълта в главата си, докато човекът сам не потвърди същото.

Разговор за лични отношения. Не го правите и не трябва да обсъждате личните си отношения с никого на работното място. Чували ли сте за "твърде много информация"? Запазете този разговор за приятелите си или който и да е извън работата.

Обезпокоявам ли ви? Ако смятате, че ще смутите колегите си, не ги безпокойте просто. Да изказваш съжаление, а в същото време да правиш онова, за което съжаляваш, няма смисъл. Просто попитайте дали имат време, което да ви отделят.

Не казвайте "аз мисля". Обикновено хората го казват, когато са несигурни, в противен случай тези две думички ви карат да не изглеждате професионално. Забравете за тях и просто кажете онова, което искате да кажете.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay