Фрази, които ще ви накарат да изглеждате слаби в офиса

Фрази, които ще ви накарат да изглеждате слаби в офиса

В професионалния свят, който е свързан с оцеляването на най-силните, никой не иска да се окаже слаб, уязвим или не достатъчно уверен в способностите си. Дори в трудни ситуации човек трябва да придобие смело изражение и да върви с вдигната глава срещу трудностите. Понякога обаче ние неволно правим или казваме нещо, което влияе на растежа в кариерата ни и ни кара да се чувстваме недостойни. 

Ето 5 фрази, които могат да ви накарат да изглеждате слаби по време на работа.

1. "Има ли смисъл в това?"

Каквото и да кажете, първо трябва да има смисъл за вас. Дори и да няма и искате да го кажете, не задавайте въпроса за валидиране веднага след като го произнесете. Когато правите това, директно посочвате, че каквото и да сте казали, няма никакъв смисъл за вас.

2. "Съжалявам, че ви безпокоя ..."

Обявяването, че сте на път да им пречите, например на колегите или шефовете, увеличава шансовете да ги притеснявате! Освен това, казвайки "извинявай", ние се изявяваме като срамежливи или нервни. Затова вместо да се извинявате, кажете "благодаря, че ме изслушахте".

3. "Това е извън възможностите ми"

Ще има ситуации, които ще проверят качеството на вашето лидерство и ще ви накарат да се стресирате. Но не можете да произнесете фразата, дори ако знаете, че нещата не са във възможностите ви и не зависят от вас. Вие сте лидер на работното си място и не можете да оставите отбора си да се разпадне.

4. "Не съм експерт, но ..."

Когато сте в ситуация, в която се опитвате да накарате хората да ви уважават и да приемат идеите ви сериозно, тези фрази подкопават доверието ви. Затова вместо да използвате тази фраза, помислете за по-друг подход.

5. "Съжалявам ...."

Да съжалявате за нещо, за което грешите, е прекрасен жест, но да съжалявате за всичко е признак на несигурност. Показва как всеки път оценявате мнението на другите повече от вашето. А най-важното е да цените и да бъдете убедени в своето мнение.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay