Всяко място е работно място

Край на работния процес, какъвто го познаваме

Всяко място е работно място

Напредъкът на технологиите, бумът на социалните мрежи, все повечето умения, които се налага служителите да притежават, и малкото лично време, което им остава, налагат промени в бизнеса и на мениджърско ниво.

Бъдещето е във възможностите за работа от разстояние и в гъвкавото работно време. От значение е продуктивността, а не времето, прекарано в офиса. Поне така смятат авторите на книгата "Бъдещето на работния процес: как бизнесът може да се адаптира и процъфти в новия свят на труда", цитирани от Forbes.

Според тях тенденцията е все повече служители да изискват и да се нуждаят от свобода на работното място, особено когато става дума за извършване на интелектуален тип дейност. Интернет дава безгранични възможности за работа, а дистанционното управление на задачите е мисията възможна, предвид напредъка на технологиите. Не е от значение в колко часа идваш на работа и в колко часа си тръгваш, а свършената работа. Гъвкавост, която предполага така желания баланс работа-личен живот.

Предполага и адекватна мениджърска позиция. Разбиране и толерантност към служителите, обвързване с компанията на чисто емоционално ниво, а не с похватите на рестрикцията и контрола.

12 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay