Чарли Шийн говори за болестта си и стигмите около нея

Преди време Чарли Шийн призна, че е живял с ХИВ, но в историята има още един детайл. Според него това не трябва да е болест, която ви откъсва от обществото - стигмите около нея трябва най-накрая да свършат. Един от основните приоритети на актьора е да образова хората и да им разкаже за своя опит с болестта.

"Отричането, объркването, срамът и гневът водят до изпадане в дълбока употреба на различни вещества", пише Шийн в писмото си до хората, които са готови да го чуят. "Затворен в капана на страха, избрах да позволя на техните заплахи и измама да изчерпят значително бъдещите активи на децата ми, докато моята "тайна" стоеше погребана (или поне така си мислех)."

Страхът и срамът обикновено са първите неща, което човек изпитва, когато получи тази диагноза.

"Чувствам се сякаш нося факела", споделя актьорът в интервю. "Тогава някой просто ти дава куп хапчета и казва, че все още ще живееш, и ти наистина продължаваш да живееш." Шийн обяснява, че приема това условие "не като проклятие или бич, а по-скоро като възможност и предизвикателство. Възможност да помогне на другите. Предизвикателство да подобря себе си.”

Според актьора моментът, в който промениш възприятието си, може да преобърне живота ти към по-добро. Болестта става причина да бъдеш по-добър човек, да помислиш за живота, за другите.

В крайна сметка Шийн ще се върне към актьорството и ще получи ново ефективно лекарство. Важно е да не се отказваме и винаги да помним, че ние сме единствените, които могат да се поставят в капани.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay