Писмо от другата жена: как разбрах, че не съм Жената

Писмо от другата жена: как разбрах, че не съм Жената

"Откъде да започна?

Е, първо искам да благодаря на Instagram за това, че позволява на хората да споделят разни неща и в резултат на това да разбират различни неща. Ако не беше тази платформа, аз все още щях да не знам факта, че се среща с някого. И че този някой си ти.

Виж, и ти, и аз, сме гледали този филм и преди, чели сме тази книга. Знаем как се случват тези неща. Израснахме в ерата на принцесите, истинската любов и "и заживели щастливо...". Мечтаехме за деня, в който ще целунем жабата и той ще се превърне в принц.

О, колко сме грешали.

Срещнахме се през първата си година в колежа. Бях млада и глупава. Той ме очарова с плавните си танцови движения и остроумието. На следващия ден той вече започна да наводнява социалните ми мрежи със съобщения. И тогава направих първата си грешка: отговарях му.

Година по-късно той ми пееше любовни песни на Свети Валентин, като ми правеше най-релаксиращите масажи и тичаше до магазина в полунощ, защото исках пуканки. И тогава направих втората си грешка: влюбих се в него. Силно. Прекарвах часове в подготовка за вечерните срещи и се усмихвах на съобщенията, които ми пращаше, но знам, че не искаш да чуеш нищо от това. Не те познавам и не мисля, че ти ме познаваш.

Ние бяхме "заедно", така да се каже, в продължение на четири семестъра, което всъщност са две години. В края на първата година се опитах да сложа край на нещата, след като влязохме в огромен спор. Но се сдобрихме, когато той каза всички правилни неща и безнадеждният романтик в мен искаше да му повярвам.

Позволих си да повярвам, че той ми казва истината. Но тук е уловката: никога не сме били наистина заедно. Подобно на много връзки в колежа днес, ние бяхме "заедно", без официално да сме заедно. Не се срещаш с никой друг, но все още не можеш да наречеш другия човек свое официално гадже или приятелка. И всеки път, когато се опитвах да му дам име или да поставя ултиматума - всичко или нищо, той отново ме изиграваше. Винаги е знаел какво да каже: "Не съм готов да съм във връзка" или "Харесва ми това, което имаме, не искам да го променям". Поне сега знам защо. Защото през последната година той е бил с теб.

Това ме прави "другата жена".

Никога не съм мислила, че тези думи ще се отнасят за мен и все пак, тук съм. Това е моето писмо до теб и до всяка жена, която е била в това положение.

Знам, че думите ми не означават много за теб, нито пък класическото "не знаех" или "не видях никакви признаци, че той е във връзка". Защото така казват всички, нали? 

Може да има или не може да има правилник за това как да се справиш с това. Мрази ме, остави го или може би ще останеш с него? Твоите приятели може да намерят акаунта ми в социалните медии и да разберат всичко, което трябва да знаете за мен. И не ги обвинявам. Това са приятелите - да те държат, докато викаш и да казват "Не, скъпа! Ти си много по-хубава от нея" или "Какъв човек излиза с обвързан мъж?"

Не се притеснявай, моите приятели правят същото за мен. И честно казано, харесвам те. Изглеждате смешно. Определено обаче не съм намерила правилника за това как трябва да се справя с това. И двете ни излъгаха. Той нарани и мен. Обществото ни научи, че момичетата в моето положение трябва да се чувстват ужасно от действията си, но как мога да се чувствам ужасно, когато той ме постави в това положение? Не мога дори да играя картата "Е, той каза, че ще я напусне", защото не знаех, че те има. 

За да направим нещата по-сложни, ние сме в средата на пандемия, но нищо няма да промени факта, че той лъже. Той отговаряше на всички мои съобщения и обаждания, докато е бил с теб. Когато бяхме принудени да напуснем колежа, той ме помоли да отида с него. И не знам каква е връзката ви. В крайна сметка сме в колеж, така че може би си знаела за мен през цялото това време. Може би сте в отворена връзка и се надявам това да е истина. Но това означава, че сте избрали да сте в отворена връзка - аз не съм. Никога не ми е давал шанс. Това вероятно е най-лошата част. Никога не бих му позволила да ме вижда, знаейки, че се среща с теб. Вместо това той ми позволи да се надявам и да вярвам, че имаме шанс. Тръгнах си веднага щом разбрах за теб и всичко, което мога да кажа, е съжалявам. Наистина много съжалявам.

Въпреки че не знам какво точно да ти кажа, аз знам какво искам да кажа на себе си. Така начинът, по който наистина трябва да се адресира това писмо, е ...


Скъпа аз,


Никога не си позволявай да вярваш, че жабата, която целуваш, някога ще бъде принц..."

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay