Знаци, че сте готови да напуснете работа

Знаци, че сте готови да напуснете работа

Всички искаме да се справяме добре с работата и си спечелваме повишение след повишение. За да постигнем това, ние работим усилено дълги часове, опитваме се да впечатлим шефовете си и дори се понасяме с онези колеги, които не ни харесват. 

Но какво ще стане, ако някои знаци показват, че е време да напуснете работата си? Подобна ситуация може да възникне поради различни причини, включително токсични работни места, шефове и колеги. Ако искате повече яснота по този въпрос, ето един поглед върху някои знаци, че сте готови да напуснете работата си.

Осъзнавате, че сте подценени

Искането на по-голяма заплата е една от основните причини хората да решат да напуснат работата си. По-специално, в случая на жените, огромната разлика в заплащането между тях и мъжете е основната причина да се почувства необходимостта от напускане и преминаване към по-добре платена работа.

Не се стремите да бъдете на по-висша позиция

В началото на кариерата си сте наблюдавали шефовете си и сте искали да бъдете като тях. Но сега нямате такива стремежи. Вече имате тъмни кръгове под очите, липсва ви да прекарвате време с родителите си и роднините си, а работният натиск е огромен. Всичко това в крайна сметка ви кара да осъзнаете: "Не искам това".

Притеснявате се от следващия работен ден

Заспивате ли всяка вечер, страхувайки се от следващия работен ден? Макар че е нормално да имате някакви притеснения, ако наистина се страхувате искрено от осемте часа в офиса, време е да подадете оставка.

Имате чувството, че нямате контрол над живота си

Всеки път, когато приятелите или семейството ви ви попитат кога ще се срещнете с тях за вечеря, стандартният ви отговор е: "Може да закъснея, тъй като трябва да спазя важен срок". Не само това, никога не можете да планирате почивката си или изобщо да отидете на почивка.

Работата ви причинява физически стрес

Ако мисълта за вашата работа ви измъчва с безсънни нощи, мускулни болки, болки в стомаха, главоболие и други физически симптоми на стрес, това са признаци, че работата ви е токсична. Трябва да се откажете от такава работа.

Чувствате се отегчени

Ученето ни държи мотивирани и когато спрете да учите, това често е знак, че сте надраснали работата си. Ако работата, която вършите, не ви позволява да се чувствате сякаш постигате нещо, е време да я смените.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay