Нужно ли е да сте с костюм на интервю за работа

Нужно ли е да сте с костюм на интервю за работа

Въпросът за облекото на една дама, когато отива на интервю за работа е доста спорен. Облеклото може да каже много на работодателя. Често то може да е капката, която ще наклони везните за одобрение или за отхвърляне на кандидатурата. За да се представите добре на едно интервю, добре е да подбрете правилно дрехите за него.

Изборът на костюм за интервюто изглежда доста приемлива идея. Обличането на костюм за тази важна среща означава значително улеснение и много по-малко терзания за облеклото в момент, когато нервите и емоциите са вече на ръба. Без костюма, въпросът "какво да облека на интервюто за работа" става в голяма степен стряскащ.

Ключът към професионалният сет на интервю за работа е умелото смесване на официални и ежедневни дрехи. Това ще ви даде най-доброто от двата стила. Така ще подскажете на бъдещия работодател, че сте професионалист, който въпреки това се вписва в непринудената заобикаляща действителност.

Стилистите споделят, че интелигентно изглеждащият блейзър, облечен върху копринен топ, в съчетание с тесни дънки и обувки с висок ток или съвсем равни, са типичен пример за облекло, което не е подходящо за интервю. Според тях, винаги е по-добре да бъдете малко по-консервативни в избора на цвят. Придържайте се към неутрални цветове като графит, сиво, черно и бяло, тъй като това ще ви помогне да изглеждате по-професионални. Чувствайте се свободни да добавите цветни елементи с подходящ аксесоар като малка гривна, портмоне или шал.

Моменти, в които все пак може да се наложи да носите костюм

Стилистите все пак смятат, че костюмите имат своето място и време. По време на по-официални социални събития като церемонии за награждаване, коктейли и гала вечери.

Някои отрасли като законодателство, инвестиционното банкиране, корпоративните продажби и подобни, все още реагират положително на костюмите, но небрежната практичност на стартъпите и технологичната индустрия изкорени голяма част от нуждата от костюми по време на реалните интервюта.

И макар че костюмите все още могат да бъдат по подразбиране подходящи за много корпоративни офиси и по-традиционни индустрии като финанси и право, експертите споделят одобрителни мнения за нетрадиционни сценарии за интервю. В свят, пълен с увеличаване на възможностите за дистанционна работа, какво можеш да облечеш на интервю, което се провежда в кафене?

Модните стилисти предлагат да си представите интервюто като явяване на първа среща. Не бихте облекли костюм в кафене, но в същото време няма да се появите в обикновена тениска и маратонки като във фитнес залата. Заложете на рокля, за да направите добро впечатление.

Мнозина препоръчват небрежна риза вместо рокля и спортно палто за интервю по време на вечеря, въпреки че дамите могат да си позволят по-небрежна рокля с блейзър отгоре.

Последен съвет: Прекарайте по-голямата част от времето си в подготовка за интервюто като проучване на компанията и трениране на вашите отговори на въпросите за интервюто. Облеклото е само един компонент и не е най-важната част.

Най-важното нещо е това, което носите да е чисто и в цялостно добро състояние. Полите, спортните палта, дънките намират приложението си за различните ситуации. Ако, обаче, дрехите ви са мръсни, намачкани или износени, те определено ще бият на очи и ще действат разсейващо на хората срещу вас.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay