Как хобитата ни променят CV-то?

Обръщайте им внимание

Как хобитата ни променят CV-то?

Много хора не обръщат внимание на тази категория, но тя е важна. Хората, които преглеждат автобиографията Ви, имат зорко око и умеят да долавят и най-малките подробности. От хобито Ви те могат да си направят извод за Вас като човек и професионалист. Например, ако търсят хора, които се изисква да работят добре в екип, а Вие сте написали, че обичате да карате колело, да медитирате и други солови спортове, то най-вероятно няма да изберат Вас. Но когато прочетат в автобиографията Ви, че обичате колективните занимания, има голяма вероятност да извикат точно Вас на интервю, ако разбира се всичко друго в CV-то Ви отговаря на критериите им.

И така.. кои хобита да вмъкнем, че да им се харесаме. Доказано е, че 85% от хората пишат, че обичат да слушат музика, да ходят на кино, да четат и да ходят пеша. Напълно нормално е всеки човек да обича да го прави. Опитайте се да избегнете клишетата. Но пък, ако четете 4 книги на седмица, или участвате в различни конкурси, или пък слушате или четете по-различен стил, то също можете да го упоменете.

Как стои въпросът с пътуванията? - Всички обичаме да пътуваме. Но дали да го споменаваме? И да, и не! Няма нищо лошо в това, че обичате да пътувате, но това предполага и че ще искате по-висока заплата, за да можете да покривате разходите си по пътуванията.

Важно е да бъдете искрени и себе си, и в CV-то, и на интервюто, но е добре да знаете кои неща е по-добре да не казвате, за да бъдете назначени на работа!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
 
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay