Как Деми Мур се отказва от кариерата си, за да отгледа 3-те си деца

Родителството може значително да промени живота ви, принуждавайки ви да правите жертви в името на децата си и в името на цялото семейство. Много от любимите ни холивудски звезди са създали семейства, докато са развивали кариерата си, докато други избират да се откажат от кариерата си и да посветят живота си изцяло на децата. Това прави и актрисата Деми Мур, която решава да прекрати кариерата си, за да отгледа 3-те си дъщери. 

Тя била на върха на кариерата си

Деми Мур беше голяма звезда през 80-те и 90-те години на миналия век, доминирайки на големия екран с поразителната си красота и силни актьорски умения. Въпреки че има разнообразна актьорска кариера, Мур е номинирана за Златен глобус за значимата си роля в "Призрак" (1990).

Тя постига голям успех в боксофиса, превръщайки се в най-добре платената актриса в Холивуд, когато участва в "Стриптийз" през 1996 г. Признанието на критиката към филмите на Мур започва да намалява и тя си взима почивка от Холивуд, за да посвети повече време на семейството си. Въпреки това през годините тя изгражда кариера на модел, появявайки се на кориците на най-известните списания. 

Но по-късно семейството става нейн приоритет

Тя се омъжи през 1987 г. за актьора Брус Уилис и двамата имат 3 дъщери: Румър, Скаут и Талула. Бракът им обаче не издържа особено дълго и двамата се развеждат през 1998 г.

Малко след раздялата им Уилис заяви: "Имаме 3 деца, които ще продължим да отглеждаме заедно и сега сме дори по-близки от преди. Осъзнаваме, че имаме ангажимент за цял живот към нашите деца. Нашето приятелство продължава.”

Една от причините за раздялата им е натискът на Уилис върху Мур да се откаже от актьорската си кариера. Той вярвал, че работата я държи твърде далеч от семейството им.

Уилис искал Мур да си стои вкъщи, но актрисата нямала проблем да работи, докато се грижи за децата си. Тя почувствала, че Уилис не я подкрепя, когато ѝ предложили фантастична роля в значим филм. 

Мур споделя: "Чувствах се твърде притеснена, за да проведа истински разговор с Брус относно предположенията относно работата, ролите на половете и родителството."

Въпреки че разводът можело да разбие семейството им, и двамата си поставили за цел да дадат приоритет на децата си и да ги държат далеч от светлината на прожекторите. 

Дъщерите им също изразиха признателността към родителите си за това как са се справили с развода и с попечителството над тях. Една от дъщерите им, Румър Уилис, каза: "Те винаги са полагали толкова усилия семейството ни да бъде все още като едно цяло, а не като 2 отделни неща."

Мур прекратява кариерата си и става майка на пълен работен ден

Наред с брачните си проблеми, Мур трябвало да се справи със смъртта на майка си, което било труден момент в живота ѝ. Въпреки бурната им история и сложните отношения, звездата от "Призрак" искала да остане с майка си по време на болестта. Затова Мур премества цялото си семейство в мотел в Ню Мексико, за да се грижи за нея.

Мур казва за дъщерите си: "Да се наложи да живеят в местен хотел беше наистина трудно за тях." Въпреки това тя прекарва последните 3 месеца от живота на майка си до нея. След тези значими житейски събития Мур решава да постави нуждите на семейството си пред всичко останало.

Тя поема отговорността да гледа децата си "на пълен работен ден", защото искала да прекарва възможно най-много време с тях. В крайна сметка майчината любов стига дотам, че ни принуждава да поставяме децата си пред себе си. Мур много обича децата си и пише: "Да бъда майка беше напълно естествено. Това е едно от малкото неща, в които мога уверено да кажа, че бях добра по рождение."

С течение на времето децата са разбрали огромната жертва, която Мур е направила за тях, и са наясно, че малко други биха направили същия избор. Най-голямото ѝ дете казва: "Не разбрах, докато не пораснах. Тя беше на върха на кариерата си и напусна, за да се грижи за нас."

В наши дни Мур не съжалява за изборите си, тъй като те са я накарали да бъде жената и майка, която е днес. Въпреки че продължи своята актьорска и моделска кариера през годините с по-малък успех от миналото, тя винаги ще бъде запомнена като холивудски символ на 90-те години.

"Благодарна съм за основата, която им даде това, че бяха далеч от Холивуд. Що се отнася до завръщането, аз също все още се уча. Мога ли да кажа, че ще погледна назад и всеки избор ще е бил правилен? Сигурна съм, че няма да е така. Но това е част от разбирането, че никой от нас не е перфектен". 

Мур и Уилис показват, че разводът не води непременно до разпадане на семейството. Сега те са едно, по-голямо семейство, което се подкрепя взаимно в трудни моменти. Изключителната преданост на семейството на Уилис определено е източник на огромна утеха през този труден период, докато той се бори с болестта си и се готви да се оттегли от актьорската сцена.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay