Ето кои професии предразполагат към покачване на теглото

А вашата сред тях ли е?

Ето кои професии предразполагат към покачване на теглото

Ново проучване, проведено онлайн от Харис Интерактив показва, че хората, работещи по-стресиращи професии, са склонни да пълнеят повече. Някои от професиите ни изненадаха. Ето го и списъкът.

Туристически агент

Работата им е свързана с това да организират пътуванията на други хора, която неминуемо е свързано с гонене на срокове и най-добрите оферти, което си е стресиращо. Освен това, те стоят много часове седнали.

Адвокат

Тук стресът и напрежението са в огромни количества. Ето защо хората, упражняващи тази професия, често ядат, не защото са гладни, а защото са изнервени. Резултатът е ясен!

Социален работник

Подобно на туристическите агенти, социалните работници работят по много часове седнали. Те често ядат на бюрата си и нямат възможност да правят физически упражнения.

Учител

Какво си представят като чуете учителка с 20-годишен опит - закръглена жена, която има много знания и подход към децата. Учителите са подложени на ежедневен стрес, защото работят постоянно с малки кресливи дечица. 

Дизайнери и архитекти

Тук ключова дума е творчество. Ето защо те нямат установено работно време. По същия начин, хората работещи тези професии, имат изкривен часовник и спят и ядат, когато им остане време, а това не е особено здравословно.

Административен асистент

Много стрес и ядене пред компютъра = покачване на теглото!

Учен

Отдадения на работата си учен понякога забравя да яде и спи, което е много нездравословно.

Полицай

Толкова много случаи за разрешаване, толкова много стрес и толкова много храна!

Маркетинг и връзки с обществеността

Работата е свързана с посещение на много важни събития с изключително вкусна храна.. именно затова работата е включена в тази класация.

Хората, работещи в сферата на информационните технологии

Тези хора прекарват прекалено много време пред компютъра и са натоварени с много стрес. Те обикновено работят до късно, което води до лоши хранителни навици.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay