Как да направите страхотно първо впечатление на интервю за работа

Когато става въпрос за интервю за работа, първото впечатление последно впечатление ли е? Някои може да са съгласни, други не.

Как да направите страхотно първо впечатление на интервю за работа

Но няма нищо лошо да се постараете да направите страхотно първо впечатление на интервю за работа, ако това ще ви даде предимство пред останалите кандидати, нали? Първото впечатление не е само в това как изглеждате, а цялостното ви поведение пред интервюиращите.

  1. Облечете се подобаващо за длъжността, за която кандидатствате. Уверете се, че не сте твърде облечени или твърде разсъблечени. Не носете много натрапчив парфюм. Обмислете внимателно типа дреха, който да облечете.
  2. Тренирайте какво ще отговорите на най-често задаваните въпроси по време на интервю. Практиката ще ви направи перфектни и така ще избегнете възможни неловки моменти. Тренирайте пред огледалото или използвайте помощта на приятел. Това ще ви помогне и да повишите увереността си.
  3. Научете повече за организацията и длъжността, за която кандидатствате. Вярваме, че явявайки се на интервю, ще знаете за каква длъжност кандидатствате. Но не спирайте търсенето до там. Опитайте да намерите повече информация за дейността на фирмата, услугите, които предлага. Тази информация ще ви помогне да впечатлите интервюиращите.
  4. Имайте предвид, че езикът на тялото ви говори много за вашето отношение и увереност. Трябва да тренирате как да направите перфектното ръкостискане. Потната длан е бедствие. Винаги носете носна кърпа и я използвайте, за да избършете ръцете си преди да се ръкувате. Но го направете дискретно.
  5. Усмихвайте се и бъдете честни. Ако се намръщите, показвате, че сте изнервени. Ето защо е важно да отговаряте на всеки въпрос с усмивка, защото дори и да отговорите грешно, поне усмивката ви ще говори много за увереността ви. Важно е и да отговаряте на въпросите честно, защото интервюиращият ще разбере кога го лъжите.
  6. Не забравяйте да благодарите на интервюиращия ви. Независимо как е минало интервюто, никога не забравяйте да благодарите, че е отделил от времето си, за да говорите. Дори и да сте разочаровани или знаете, че не сте се справили добре, бъдете благодарни, че сте получили възможността да се явите на интервюто. Дори и да не сте успели да впечатлите интервюиращия ви по време на интервюто, най-малкото изразяването на благодарност би провокирало у него усмивка.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay