Как да намерите мечтаната работа през 2017г.(в няколко стъпки)?

Защото трябва работата ви да ви удовлетворява

Как да намерите мечтаната работа през 2017г.(в няколко стъпки)?

Ако сте като повечето работещи хора, вероятно през тази година искате да смените работата си. Идеята за новата работа ви харесва: представяте си колко ентусиазирани ще бъдете сутрин, как ще бъдете готови да работите по цяла нощ и ще се захващате с различни, интересни проекти. Въпросът е как да стигнете от тук до там?

Много хора имат големи цели и още по-големи надежди за кариерата си в началото на новата година. Ще ви представим един план стъпка по стъпка за това как да намерите мечтаната работа.

Стъпка 1: Помислете за това какви сте искали да станете

Понякога, за да се движим напред, трябва да погледнем назад- за вдъхновение, уроци, мотивация. Помислете си какви сте искали да станете, когато сте били деца. Разбира се, нещата са различни, вече не сте деца, но детските мечти са най-истински. Използвайте уменията си, за да се развиете в сфера, която харесвате.

Стъпка 2: Помислете за уменията и интересите си

Направете списък на всяка работа, стаж, роля на доброволец, курсове и всичко, с което сте се занимавали през последните 10 години. След това напишете нещата, които харесвате и тези, които не харесвате за всяка позиция. Запишете и кои са най-силните ви страни на сегашната позиция. Разгледайте написаното и ще се ориентирате в какво сте най-добри и накъде трябва да се движите.

Стъпка 3: Обмислете следващия си ход

Най-успешния план за търсене на работа започва с ясна цел. На къде искате кариерата ви да отиде? Има ли позиции, които ще ви помогнат да добиете уменията за позицията, за която мечтаете. Изяснете си точно какво искате и тогава започнете да действате.

Стъпка 4: Запишете целите си

Около 10 пъти по-вероятно е да осъществите целите си, ако ги запишете. След като си изясните какви са вашите цели, документирайте ги. Съхранявайте ги на компютъра, телефона и на всякъде, където ще ги виждате постоянно.

Стъпка 5: Направете списък с компаниите, които ви интересуват

Направете списък с компании, които харесвате и които отговарят на вашите нужди- заплащане, месторабота и т.н. Използвайте този списък при търсенето на работа.   

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

4 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay