Как да блеснете на онлайн презентация

Как да блеснете на онлайн презентация

Дистанционната работа бавно започва да има предимство пред работата в офиса и поради това професионалният ни живот е взел необичаен обрат. Срещите онлайн, аудио разговорите, виртуалните презентации вече са редовни инструменти за работа на онези, които до скоро са работили от офис. 

Подобно на реалните, виртуалните презентации изискват практика, съвършенство и правилното съдържание, за да направят впечатление. Сблъсквайки се с неефективността на свободното разговаряне по време на видео разговори, виртуалните презентации могат да се окажат бъркотия. И така, ние ви предлагаме няколко полезни съвета за овладяване на вашата виртуална работна презентация.

Бъдете кратки

Трудно е да се поддържа вниманието на хората по време на видео разговори, защото умората от екрана е огромна. И така, трябва да представите съдържанието си по много отчетлив и прецизен начин, без да добавяте ненужни подробности. Не провлачвайте презентацията с дълги точки, а просто се фокусирайте върху най-важните.

Направете я визуално привлекателна

Виртуалните презентации имат за цел да направят съдържанието да изглежда ефективно и привлекателно. Използването само на текст ще го направи скучно и сухо. Някои интерактивни снимки или видеоклипове могат да го направят да изглежда далеч по-интересно, отколкото просто скучни слайдове с текст. Ако искате да задържите вниманието на зрителите, направете презентацията си модерна!

Практикувайте колкото можете

След като съберете цялото си съдържание и започнете да структурирате презентацията си, практикувайте представянето й. Това не само ще ви помогне да овладеете по-добре съдържанието си, но и ще усъвършенства виртуалните ви умения за представяне. Използвайте познати за вас инструменти, тъй като има риск неизвестно оборудване да създаде проблеми в средата на презентацията.

Изберете правилното осветление и звук

Представянето в тъмна стая наистина няма да направи много добро впечатление на вашата публика. Регулирайте настройките на микрофона и звука си, защото това е много често срещан проблем, който продължава да съществува при виртуални презентации.

Бъдете енергични

Загубата на внимание е огромен проблем във виртуалните презентации. И така, трябва да бъдете весели и енергични, докато представяте съдържанието си. Бъдете интелигентни относно това кога трябва да говорите или да заглушите звука си или дори да прикачите много успокояваща фонова музика към презентацията, за да дадете завършен изглед на презентацията!

Насърчете участие

Можете да помолите аудиторията си да участва в малки викторини или въпроси. Това е много ефективен начин за задържане на вниманието на вашата аудитория във всяка част от презентацията. Можете да зададете въпроси и да дадете време на хората да се включат и да отговорят.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay