Как да бъдете щастливи, докато работите

Как да бъдете щастливи, докато работите

Колко приятни емоции изпитвате всеки ден? Емоции като вълнение, спокойствие, забавление и радост. Не е реалистично да изпитвате приятни емоции по цял ден всеки ден, но целта е да чувствате повече приятни, отколкото болезнени емоции. По време на работа "болезнените емоции" могат да включват гняв, страх, хроничен стрес и т.н.

Ето няколко мощни, доказани инструмента за увеличаване и поддържане на щастието, докато работите.

1. Създайте нещо във вашата организация, което помага на другите.

Дръжте очите си отворени за възможности да се присъедините към група, която се опитва да достигне до решаване на проблем. Във всяка организация има предизвикателства и разочарования, пред които са изправени служителите. Можете да търсите идеи, които ще помогнат на вашия шеф, колегите ви, друг екип или вашите клиенти. Когато създавате нов процес, продукт или система, които са полезни, ще почувствате гордост и благодарност.

2. Използвайте трите си силни страни всеки ден.

Знаете ли кои са те? Важно е да погледнете внимателно себе си и работните си навици, за да можете да разпознаете нещата, които ви отличават - и да ви донесат радост. Това са вашите силни страни. След като разберете силните си страни, ги коментирайте с шефа си и колегите си, за да намерите начин как да ги използвате максимално. Това може да означава да поемете нова отговорност или да се присъедините към екип, който наистина е в съответствие с това, което сте. Използването на силните ви страни по време на работа ще ви направи по-щастливи, по-ангажирани и по-продуктивни!

3. Имайте време за себе си сред природата.

Спрямо днешната ситуация на пандемия има голяма вероятност да работите от вкъщи. Освен работа има и куп други неща, с които да се занимавате, докато сте си у дома. Но има многобройни ползи от това да отдадете приоритет на времето навън по време на работния ден както на вашето психологическо, така и на емоционално благополучие. Проучване доказва, че разходките сред природата и други дейности на открито изграждат внимание и фокус. Природата помага в емоционалната регулация, подобрява паметта, намалява стреса и може да ни направи по-креативни! Може да дойде момент на прозрение, когато се отдалечите от технологиите и излезете навън.

4. Създайте лична визия за кариерата си, която да ви вдъхновява.

Визуализацията може да бъде изключително мощно средство, с което да провокирате положителни емоции и нови върхове в кариерата си. Създавайки визия, ще бъдете мотивирани да продължите да предприемате действия всеки ден.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay