Как да си намерите работа по време на икономическа криза

Ковид-19 сви много световни икономики, което доведе и до значително увеличаване на безработицата. Тъй като страната се справя със значителен икономически спад, за тези, които са загубили своите работни места, е наложително скоро да открият нови възможности.

Как да си намерите работа по време на икономическа криза

И все пак, времената са такива, че човек трябва да подхожда към търсенето на работа по различен начин. Ако вие сте от мнозината, останали без постоянни доходи, е важно да се запишете в няколко портала за търсене на работа и да проверявате свободните работни места всеки ден. Добре е, ако се свържете отново със стари приятели, да възобновите позабравени контакти. Уверете се, че ежедневно кандидатствате най-малко за пет свободни работни места.

Доверете се на себе си и бъдете търпеливи. Може да не мислите така, но периодът на безработица идва като благословия за безработния, тъй като му се освобождава време, за да работи върху своите умения. Да останете у дома няколко месеца не намалява вашата ефективност, работоспособност или дори вашия талант. Съсредоточете се върху своите резултати и добавете стойност към това, което правите. Може би търпението наистина е добродетел.

В настоящия момент, когато животът ви хвърли лимони, трябва да направите лимонада. Нормално е пандемията да предизвика паника. Важно е да разсъждавате върху набора си от знания и умения и да разберете как бихте могли да ти използвате в търсенето на постоянна заетост.

Как ще се справите на интервюто за работа също е от решаващо значение. Важно е да покажете страхотни лидерски умения. Най-голямата грешка, която може да направите, когато се явявате на интервю, е да започнете да се фокусирате върху вашите качества. Важно е да отбележите и ползите, които ще донесете на работодателя, ако той реши да работи с вас. Не е толкова важно да говорите за това, в което сте добри. Трябва да овладеете изкуството да задавете страхотни въпроси, защото те отварят много врати за всякакви възможности.

Накратко – какви са нашите съвети:

Кандидатствайте само за работни места, за които се класифицирани.

Съживете стари приятелства и стари връзки.

Бъдете гъвкави в избора си.

Бъдете готови да разширяване на обхвата на знанията си.

Потърсете свободните работни места и съответно решете как най-адекватно да оформите уменията си.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay