Как да не се страхуваме повече от неуспеха?

Рискувайте, защото само така има шанс да успеете

Как да не се страхуваме повече от неуспеха?

Много хора се страхуват да предприемат важна крачка в професионалната си кариера, защото се опасяват да не се провалят. Аз също бях дълго време от тези жени. Но в един момент разбрах, че не ми остава нищо друго от това да бъда силна и да поемам рискове.

Само така има шанс наистина да успеете. Задайте си въпроса "Ако се проваля, какво толкова, нима ще стане по-лошо?" Едва ли. Може да стане единствено по-добре за Вас, а без да опитате, няма как да знаете дали ще успеете или не.

Няма как да се развивате и напредвате, ако не направите крачка напред. Дали тя ще Ви върне на същата позиция или ще Ви отведе доста по-напред, никой не знае. Затова действайте.

След години ще съжалявате, че не сте били по-амбициозни и активни. Защото след време наистина ще бъде твърде късно за каквото и да е. Вече ще сте с деца, със семейство и на по-голяма възраст и определено няма да е моментът да правите кариера.

Кажете си "Аз мога". допри и вътрешно да треперите, то се опитайте да си вдъхнете кураж.

Вземете пример от другите. Нима те притежават повече способности, че са по-успели? Едва ли това е така. Просто те не са се страхували да рискуват, а дори и да са, са го преодоляли и сега са на много по-високо място.

Четете окуражаващи истории за успели хора. Има толкова много известни личности, които са успели на късен етап от живота си, и то доста често, защото не са опитали по-рано.

Помислете си какво наистина искате да правите с живота си. И когато разберете, хванете здраво юздите и задайте вие посоката. И без никакъв страх!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay