С какво да не сте облечени на интервю за работа?

С какво да не сте облечени на интервю за работа?

Подготовката за интервю за работа никога не е лесна. Има толкова много неща, които трябва да имате предвид – ще можете ли да отговорите на всички въпроси, ще кажете ли нещо неподходящо, как да покажете личността си и да докажете, че сте най-добрият кандидат за позицията, с какво да облечени или може би по-точният въпрос е – какво в никакъв случай да не носите.

Най-лошият избор за облекло на интервю за работа са, изненада… джапанки. Запомнете, че джапанките не са избор при никакви обстоятелства. Носете обувки за големи хора. От особена важност е. За мъжете е задължително условие никога на интервю за работа да не носят отворени обувки. За жените сандалите може да са добър вариант, но при подходящ климат.

Експерти препоръчват да не носите и каквато и да е била тренировъчна екипировка или йога панталони, както и всичко, което изглежда окъсано или има дупки по него. Видимите презрамки на сутиена също трябва да се избягват.

Помислете за вашия аромат. Друго нещо, върху което хората трябва да се замислят, е не само облеклото им, но и физическото им присъствие. Важно е и какъв аромат се носи от вас. Има хора, които носят твърде много одеколон, или пък миришат на току-що приготвена яхния. Не бъдете от тях. Изберете семпъл парфюм, така че да не разсеете интервюиращите ви. Зависимост от ситуацията няма да бъде грешка и да го пропуснете.

Знайте за какво кандидатствате. Имате само един шанс да направите първо впечатление, така че искате то да е впечатляващо. Това означава, че когато търсите облекло за интервюто, трябва да имате предвид позицията, за която кандидатствате, тъй като различните работни среди имат различни дрескодове за облекло. Важно е да се представите по начин, който най-добре представя позицията. Добър начин да определите атмосферата или усещането за определеното работно място е да поговорите със служителя в Човешки ресурси или ваш познат от фирмата, за да видите какъв вид информация можете да получите. Няма да бъде грешка да погледнете и профилите на организацията в социалните мрежи, ако има такива.

Бъдете уверени. Ако търсите безопасни варианти, заложете на блейзър, свежа бяла риза или шикозна рокля. Важно е да представите най-лъскавата страна от себе си. Важно е да не сте небрежни. Искате облекло, което ще ви помогне да блестите, а не да ви засенчва. Важно е облеклото, което ще изберете, да ви кара да се чувствате добре в кожата. Важно е да бъдете уверени в себе си и в начина, по който изглеждате.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay