„Измамата „Сан Стефано. От русификацията на България до „денацификацията“ на Украйна“ с премиера на 3 май

Българският журналист и блогър допълва приносното изследване за ролята на Русия в „освобождението“ на българите по време на Руско-турската война в контекста на конфликта в Украйна

„Измамата „Сан Стефано. От русификацията на България до „денацификацията“ на Украйна“ с премиера на 3 май

Приносното издание на "Измамата "Сан Стефано" от журналиста и блогър Иво Инджев, което подложи на преоценка представата за т.нар. вечна дружба между България и Русия,  се появи  с ново преработено и допълнено издание месец след ескалирането на отношенията между Русия и Украйна. 

Допълненото изследване разглежда детайлно каква е ролята на руските военни сили в Руско-турската освободителна война и какви са паралелите между русификацията на България и "денацификацията" на Украйна днес.

Книгата  ще бъде представено на 3 май от 18:00 ч. в Дом на киното (ул. "Екзарх Йосиф" 37). Модератор на събитието ще бъде журналистът Георги Ангелов, а входът е свободен.

Разбивайки митове, но и заемайки непоклатима позиция, "Измамата Сан Стефано" е първата книга в България, остро критикуваща руската агресия. Тя маркира онези аспекти от руската политика, които оставят трайна следа не само в българската и руската история, но и окончателно променят световната карта, и напълно осъжда безкритичния прочит на историята.

„Измамата „Сан Стефано. От русификацията на България до „денацификацията“ на Украйна“ с премиера на 3 май

Иво Инджев е журналист, блогър и автор на 9 публицистични книги. Член на Източния екип за стратегически комуникации на Европейския съюз. Бил е кореспондент на БТА в Бейрут ( 1983-1987 ), главен директор на Българската телеграфна агенция (1990 – 1993), главен редактор на в. "Експрес" ( 1993 -1994 ) , на в. "Демокрация” ( 1994 1995 ), създател на Асоциацията на Европейските журналисти у нас ( 1992 ), вицепрезидент на АЕЖ, избран на конгреса в Хелсинки ( 1994 ), коментатор на Радио "Свободна Европа ( 1995-2000 ), и телевизионен водещ на предаването "В десетката" по bTV (2000 – 2006). Носител е на награди на "Хелзинския комитет” за правозащитна дейност.


0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay