10 неща, за които вашият маникюрист ще ви благодари

10 неща, за които вашият маникюрист ще ви благодари
unsplash

Много жени предпочитат професионалист да се грижи за ноктите им и това е напълно разбираемо. Но, както всяко друго нещо, посещението при маникюрист си има някои правила, които е хубаво да спазвате. Те ще ви помогнат да имате перфектен маникюр и да бъдете добър клиент. 

Ето кои са нещата, за които вашият маникюрист ще ви благодари, ако правите:

1. Не отивайте в салона твърде рано

Разбира се, никога не е добра идея да закъснявате, защото това може да доведе до промяна в целия график на маникюриста. Но идването твърде рано може да бъде също толкова лошо. Обикновено маникюристите имат много натоварен график, така че като се появите твърде рано, лишавате вашата маникюристка от 5-те минути, които има за почивка. Затова е най-добре да пристигате точно навреме.

2. Ако не харесвате нещо, кажете го веднага

Да приемем, че сте избрали червен лак за нокти и маникюристът вече е покрил един от ноктите ви с него. Но изведнъж осъзнавате, че зеленият цвят ще подхожда много повече на настроението ви. Не се страхувайте да кажете, че сте променили решението си. Най-добре е да го направите в началото на процеса, а не когато работата е почти завършена.

3. Не се опитвайте да "помагате", като движите пръстите си

Някои клиенти смятат, че помагат, като движат ръцете или пръстите си по един или друг начин. Но в действителност най-доброто нещо, което можете да направите, е да отпуснете ръката си и да оставите вашия маникюрист да я движи както му е удобно.

4. Не използвайте телефона си

Разбира се, ако имате спешно обаждане, можете да проведете кратък разговор, но определено не е добра идея да изпращате съобщения нон-стоп или да скролвате в социалните мрежи. От една страна, свежият ви лак за нокти може да се повреди. И второ, по този начин пречите на маникюриста и процедурата ще отнеме повече време от необходимото.

5. Не изрязвайте ноктите си преди посещението при маникюриста

Няма нужда да се притеснявате, че ноктите ви са твърде дълги. Работата на маникюриста е да оформи ноктите ви и да ги направи да изглеждат страхотно. Но имайте предвид, че е много по-трудно да се работи с къси нокти.

6. Грижете се за ноктите си у дома

Напълно приемливо е да овлажнявате кожичките си или да поправяте счупен нокът у дома. Но се опитайте да не отстранявате кожичките си точно преди посещението при маникюриста. Може случайно да нараните тънката кожа около ноктите си и не е безопасно да си правите маникюр, ако имате отворени рани или драскотини.

7. Не сваляйте гел лака си сами

Не е безопасно да сваляте гел лак сами, защото можете да повредите нокътните плочки. Няма нужда да се притеснявате, че вашият маникюрист ще бъде шокиран от вида на израсналите ви нокти. Неговата работа е да направи ноктите ви да изглеждат перфектно.

8. Опитайте се да решите какъв стил и цвят искате предварително

Най-добре е да знаете точно как искате да бъдат оформени ноктите ви, преди да си направите маникюр. Маникюристите обикновено разполагат със стотици цветове лакове за нокти и различни декорации, от които да избирате, така че може да ви бъде доста трудно да решите какво искате на място.

9. Намерете снимка с желания дизайн на ноктите, която да покажете

Показването на снимка на ноктите, които искате, много ще улесни маникюриста. Имайте предвид, че не винаги резултатът може да бъде абсолютно същият, тъй като всеки маникюрист има собствен стил, а и всички нокти са различни, но по този начин и вие, и маникюристът ще бъдете по-доволни.

10. Ако е възможно, не водете детето си в салона

Първо, не е безопасно за детето, защото то може да вдиша химикали или прах по време на отстраняването на лака. Второ, малките деца са любопитни и могат да грабнат всичко, което им е интересно, включително остри инструменти. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay