16 неща, които има във всеки японски дом

16 неща, които има във всеки японски дом

Не напразно Япония често се нарича "друга планета". Всичко, което трябва да направите, е да надникнете в апартамент на обикновен жител на Страната на изгряващото слънце и ще видите врати на хладилника, които се отварят от различни страни, дрехи, които не изсъхват на балкона, и едва ли има приставки в кухня. И в същото време почти всеки японец има малка скара в дома си.

1. Сифон с мрежа за събиране на косми

Много хора са наясно, че преди да си вземат вана, японците вземат душ. В този случай водата се оттича на пода. Каналът в банята има специално парче мрежа, което събира косата. Това означава, че японците премахват космите от канализацията си всеки път, когато почистват банята. Следователно рискът от запушване на канализацията е много малък.

2. Под със специална текстура в банята

Подът на банята има оребрена повърхност, така че жителите на къщата да не се плъзгат, докато правят различни неща с вода.

3. Бутон за управление на отводняването на ваната

За да затворите канала, всичко, което трябва да направите, е да натиснете бутон в ъгъла на ваната. След това остава само да зададете необходимата температура на водата на контролния панел.

4. Многофункционална вентилация

Вентилацията в японските апартаменти не само изсмуква влажния въздух. Може да функционира и като AC и като сушилня за дрехи. Необходимият режим е зададен на контролния панел.

5. Много голяма мивка

Мивката се използва не само за измиване на ръцете, но и за къпане на малки бебета и пране на малки дрехи. Между другото, мивките са направени със специална част, на която можете да настаните дете.

6. Устройство за загряване на огледалото

Освен панелите за контрол на температурата и водата, много японски апартаменти имат още един бутон. Използва се, когато огледалото се замъгли заради водата в банята. То се загрява, така че не е нужно да го изтривате.

7. Гардероб за обувки 

Точно на входа има висок килер, но той не е предназначен за дрехи - японците тук съхраняват обувките, чадърите и чантите си. В някои дрешници можете да регулирате височината на рафтовете, за да поберете различни видове обувки, като ботуши или маратонки.

8. Домофон с функция за видео

Японските къщи са оборудвани с домофони, които имат функции за видео. Като тези домофони имат и видеозапис и можете да видите кой ви е търсил, докато не сте били вкъщи. 

9. Хладилник с врати, които се отварят от двете страни

Благодарение на факта, че вратите на хладилника могат да се отварят и в двете посоки, устройството може да се побере във всяка кухня. И този тип хладилник е удобен за хора, които са левичари.

10. Специален рафт за кухненските уреди

Тостери, уреди за варене на ориз, чайници и други уреди са поставени на разтегателен рафт, оборудван с абсорбатор, за да се спести място. Контактите са инсталирани на същото ниво като местоположението на уредите.

11. Скара или специална зона за готвене на риба

Японските печки имат грил, при който газта идва отгоре. Много хора използват този раздел само за готвене на риба. 

12. Щипка за тави, вместо ръкавици

Тавите за печене се доставят със специални държачи. Те го правят, за да можете да извадите горещи ястия от фурната без ръкавици. 

13. Печка, която работи на батерии

Японските газови печки са проектирани по различен начин. Те се захранват от батерии, които се поставят в специално отделение на печката.

14. Килер за съхранение на боклук

Японските кухненски модули имат специално място за съхранение на боклука. Често това не са 1, а 2 или 3 контейнера за различни видове боклук.

15. Мивка, която предпазва тръбите от запушване

Канализациите на мивките в Страната на изгряващото слънце са оборудвани със специална мрежа. Това парче събира остатъци от храна, които падат от мръсните съдове. Когато мрежата се напълни, тя се изхвърля заедно с боклука, който съдържа.

16. Абсорбатор и рафт 2 в 1 

Абсорбаторът над кухненската печка служи и като рафт, където човек може да съхранява подправки и други дребни неща, които може да са необходими по време на готвене.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay