4-те най-популярни напитки на лято 2023

4-те най-популярни напитки на лято 2023
Pexels

Лятото е тук, което означава, че е време да освежите бара си. Напитките, които консумираме през лятото и през зимата се различават много. През топлите месеци обикновено залагаме на по-свежи коктейли и по-леки напитки, но е важно да отбележим, че всяко лято идва със своите тенденции. 

Ето какво ще пият хората през лятото на 2023-та година: 

Светъл алкохол

Алкохолът със светъл цвят, който включва спиртни напитки като водка, джин и текила, ще бъдат популярни през това лято. Тези алкохолни варианти могат да се пият самостоятелно или да се добавят в напитки като мартини или маргарита. Много хора предпочитат да пият т.н. "светъл алкохол" това лято. 

Червено вино

Въпреки че червеното вино обикновено се смята за напитка, на която се наслаждаваме през лятото, това лято се очаква да предизвика голям фурор. Всъщност 31 процента от респондентите планират да посегнат към червеното вино като лятна напитка – осем процента увеличение от 2022 г. Освен това червеното вино се класира по-високо от всеки друг сорт вино, включително розе и бяло вино. 

Бяло вино

Да, червеното вино ще бъде по-популярната опция за вино това лято, но бялото вино не остава много назад. По-конкретно, 28 процента от анкетираните в проучване казали, че това ще бъде предпочитаната напитка това лято, което бележи два процентни пункта увеличение на популярността спрямо предходната година. Розето, от друга страна, е посочено като предпочитана напитка само от 17 процента от анкетираните.

Светла бира

Светлата бира е предпочитаната напитка за 23 процента от анкетираните. Подобно на светлия алкохол и бялото вино, тази опция също се радва на два процентни пункта увеличение на популярността си спрямо предходната година. Докато бирите обикновено се консумират самостоятелно, те могат да се използват и за приготвяне на коктейли.

Напитки, чиято популярност ще намалее това лято

Готови за пиене коктейли

Въпреки че са вкусни и страхотни за ден, прекаран на плажа или край басейна, популярността на тези коктейли рязко ще намалее. По-конкретно, само 22 процента от респондентите са посочили тези напитки като тяхна най-предпочитана напитка за лято 2023 г. Това бележи огромен спад от 17 процентни пункта спрямо лятото на 2022 г.

Сайдери 

Алкохолните сайдери бяха много популярни през миналите лета, но тази година няма да бъдат много предпочитани.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay