5 признака, че лошата ви памет е ранен симптом на Алцхаймер

Вижте дали трябва да се притеснявате

5 признака, че лошата ви памет е ранен симптом на Алцхаймер

Болестта на Алцхаймер е страшна и е разбираемо всеки да се страхува от нея и да се притеснява за симптомите на болестта. Болестта на Алцхаймер и деменцията са страшни и хората, които са ги виждали от близо могат да потвърдят.

Наследвеният фактор е важен при тази болест, но това, че някой от семейството ви се е разболял, не означава, че ще се случи и на вас.

Болестта на Алцхаймер е единствената от топ 10 причини за смъртност, която не може да бъде излекувана, предотвратена или забавена.

Тази болест обикновено засяга по-възрастните хора, така че ако имате лоша памет сега, това не означава непременно ще развивате Алцхаймер. Все пак е добре да бъдем нащрек. Ето няколко признака, че лошата ви памет може да бъде ранен симптом на болестта на Алцхаймер.

Забравяте неща, които правите всеки ден

Да забравяте къде сте оставили ключовете си е нормално. Често се случва, защото сме разсеяни, когато ги оставяме някъде. Но редовното забравяне на рутинни задачи като вечеря може да бъде знак, че нещо не е наред.

Забравяте къде се намирате или къде отивате

Хората с болестта на Алцхаймер често забравят къде се намират или къде отиват, когато става въпрос за елементарни неща като работа или вкъщи. Това може да е признак и на деменция, но при Алцхаймер е по-силно изразено.

Повтаряте се често

Това не означава да не си спомняте дали сте споделили нещо на приятел или на колега, а когато повтаряте един и същи разговор многократно, без да го осъзнавате.

Пропускате уговорени срещи

Разбира се, всички имаме такива моменти, в които напълно забравяме, че имаме час за зъболекар или среща с приятел. Но когато това нещо се случва твърде често, може да бъде признак на болестта на Алцхаймер.

Толкова е зле, че членовете на семейството ви забелязват

Обикновено членовете на семейството могат да бъдат много добри източници. Те са тези, които ще забележат, че нещо не е наред и ще ви посъветват да се консултирате с лекар.

Отново ще повторим, че болестта на Алцхаймер е рядко срещана при младите хора и ако сега имате проблеми с паметта, това едва ли се дължи на тази болест. В този модерен свят, разсейването е нещо съвсем нормално, така че не изпадайте в паника. Просто ако забележите, че нещо не е наред, консултирайте се с лекар.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay