5 знака, че вашият шеф ви мрази

5 знака, че вашият шеф ви мрази

Всички сме се сблъсквали с поне един шеф в живота си, който никога не е доволен от какъвто и да било труд. Колкото и да се стараете, той никога не оценява вас или вашите усилия. В такива моменти е съвсем естествено да се чувствате унили и неоценени. Освен това става още по-трудно, когато не знаете причината зад студеното му отношение към вас. И така, ето някои признаци, които показват, че шефът ви мрази.

Първоначалните ви топли отношения с шефа ви започват да се охлаждат

Промените в отношенията се случват внезапно на професионалния фронт. В случай, че получавате онези студени вибрации от шефа си, когато той не споделя някои лични интереси или се противопоставя да изразява някаква емоция към вас, отношенията ви явно започват да охладняват.

Никога не получавате обратна връзка

Някои мениджъри са просто лоши в даването на положителна обратна връзка, но ако шефът ви похвали другите, а не коментира вас, това е знак, че нещо във вас или работата ви не му допада. В такъв случай опитайте директно да поискате обратна връзка. Отговорът му ще ви даде по-голяма представа за това как той ви вижда.

Не ви говори

Това е знак, че шефът ви може да е разочарован от вас, но не е в настроение всъщност да говори за това. Това е ситуация, която не трябва да пренебрегвате и трябва да отидете при шефа си възможно най-скоро, за да изчистите отношенията си. Улеснете шефа си да посочи грешката ви, като попитате дали можете да направите нещо, за да подобрите работата си.

Получавате отказ за повишаване без много обяснения

Отхвърлянето на искането ви за повишаване не е признак на проблем сам по себе си, защото може да има причини като бюджетни ограничения, които нямат нищо общо с вас. Но ако вашият мениджър ви цени, той/тя ще обясни защо повишението не може да бъде осъществено и често ще каже кога можете да очаквате увеличение в бъдеще или как да спечелите такова.

Вече не сте част от служебната имейл група

Изключването от имейл, групи, чатове, конферентни разговори или срещи, на които обикновено бихте били поканени, е явен сигнал, че шефът ви има проблем с вас. Това е моментът, когато трябва да се обърнете директно към шефа си, в противен случай ще продължите да пропускате важни възможности.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay