7 странни факта за това как пътува кралското семейство

7 странни факта за това как пътува кралското семейство

Кралското семейство има дълъг списък от правила, които трябва да се вземат предвид преди някой от членовете му да тръгне да пътува. Тези правила важат за техния багаж, храна, неща, които трябва да вземат със себе си, колко време трябва да отделят на определено събитие и т.н. Някои от тези неща звучат абсурдно, но причините за тях всъщност са ясни и логични.

1. Пътуванията им са кратки и скучни

Принцовете, херцогините и дори кралицата могат само да мечтаят за пътешествия, пълни с лежерни разходки, екскурзии и посещения на различни места. Разбира се, те могат да си позволят да посетят която и да е част от света, но повечето от времето членовете на кралското семейство прекарват в официални срещи и цялото време от престоя им някъде е планирано. Те обикновено имат само 40 минути, за да посетят най-популярните световни атракции.

2. Трябва да имат по 2 броя от всеки тоалет

Личният асистент и стилист на кралицата, Анджела Кели винаги взема 2 еднакви тоалета за Елизабет Втора. Работата е там, че кралицата винаги трябва да изглежда безупречно. Така че в случай на неприятни спешни ситуации, тя бързо трябва да може да се преоблече, преди някой да забележи нещо. В никакъв случай не трябва да има петна, дупки или стърчащи конци.

3. Винаги трябва да имат черен костюм

Членовете на кралското семейство трябва винаги да носят черен костюм в багажа си. Това не е за официални случаи, това е специално облекло в случай, че някой от техните роднини или близки приятели умре, докато те са в чужбина. По този начин, след завръщането си, те ще бъдат облечени по подходящ начин.

Това правило било наложено, след като бащата на Елизабет II починал през 1952 г., докато тя била в Африка. Когато се върнала у дома, тя трябвало да изчака да пристигне черен костюм, докато е вътре в самолета.

4. Трябва да имат запас от собствена кръв

Според протокола, в случай на спешност, те трябва да разполагат с кръв. Нещо повече, трябва да има и лекар, който да извърши кръвопреливането, така че личният лекар винаги пътува с членове на кралското семейство.

5. Винаги са придружени от голяма група асистенти

Където и да отидат, членовете на кралското семейство водят голяма група помощници със себе си. Секретари, фризьори, бодигардове, стилисти и детегледачки - всеки, който може да бъде полезен по време на пътуване, отива със семейството. Кралицата има 34 асистенти, а херцозите на Кеймбридж имат около 10 помощници. Меган и Хари са придружени само от няколко преводачи и личен стилист.

6. Трябва да знаят как да поздравяват хората на всички езици по света

Членовете на семейството трябва да се научат как да поздравяват хората на всички езици. Те също трябва да знаят и да могат да демонстрират правилата на етикета на страната, която ще посетят. Винаги имат своите помощници, които ги подготвят за важно пътуване. Плюс това, те винаги са придружени от преводачи, за да избегнат паузи в диалога и бързо да отговорят на всякакви въпроси.

7. Индивидуално меню за всеки член на семейството

Асистентите договарят предварително хранителните нужди на членовете на кралското семейство с чуждестранните готвачи. Забранено е добавянето на лук или твърде много подправки (за да имат свеж дъх), морски дарове или други храни, които могат да доведат до някакви проблеми. Що се отнася до кралицата, тя пази любимото си ястие в тайна.


0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay