7 факта за живота на германците, които ще ви накарат да кажете: „И ние се нуждаем от това!“

7 факта за живота на германците, които ще ви накарат да кажете: „И ние се нуждаем от това!“

В допълнение към традиционните закони, много страни имат неписани правила за поведение, които изглеждат странни за чужденците. Германия не прави изключение. Те също имат свои собствени специфики на живот, които изглеждат рутинни за местните жители, но са странни за чужденците. 

Не е обичайно да ходят боси у дома

Без значение каква е температурата навън, германците винаги се разхождат с обувки, когато са у дома. Те могат да бъдат обикновени чехли или чифт маратонки или обувки, специално закупени за тази цел. Всъщност няма нищо романтично в този навик, тъй като германците трябва да обуват обувки, защото подът в домовете им винаги е много студен. Толкова е студено, че човек лесно може да се разболее. Ето защо не трябва да отказвате чехли, когато ви предлагат чифт в Германия.

Администрацията може да откаже да регистрира дете, ако родителите измислят странно име за бебето си

За да регистрират бебето си, родителите трябва да подадат заявление до местната служба за регистрация, наречена Standesamt, и да посочат името, което са избрали. Ако опцията за име на родителите звучи странно, ако е фамилия или ако е име на продукт, заявлението може да бъде отхвърлено. Тъй като процедурата за повторно подаване на заявлението е много скъпа, германците предпочитат да дават на бебетата си традиционни имена.

Забранено е да миете кола в близост до къщата си

В повечето региони на Германия е забранено да миете колата си на случайни места. Това е така, защото мръсната вода попада в земята и влияе негативно на околната природа. Това е причината автомивките на самообслужване да са толкова широко разпространени в тази страна. Използваната там вода не попада в почвата: тя се събира, филтрира и дори възстановява за повторна употреба. 

С идването на есента и появата на есенни зеленчуци на пазарите, германците започват да ги добавят към всички ястия, които готвят. Също така организират специални тържества за определени зеленчуци.

Не трябва да оставяте колата си без гориво, когато шофирате по аутобан

Аутобаните са истински забележителности в Германия. На тази магистрала няма ограничение за максимална скорост.

Освен това, всякакви спирки, които не са свързани с повреда на автомобила, са забранени на аутобана. Това е причината, поради която има забрана за празни резервоари: ако горивото се изчерпи неочаквано, колата ще пречи на другите участници в движението.

Човек не може да прекарва много време в селската къща

Германците, които имат селски къщи, са част от градинарско партньорство, което установява специални правила. Забранено е да се строят огромни домове, селската къща трябва да изглежда скромна и да не е по-голяма от 260 квадратни метра. Тя трябва да има всички необходими удобства за комфортен престой на човек, но трябва да бъде оборудвана така, че никой да не може да остане там за дълго време.

Всичко е свързано с липсата на противопожарна система-поради това не е възможно да се осигури навременна помощ при спешен случай. От съображения за сигурност е забранено да бъдете в селската къща след 22-23 часа.

Общинските градини са доста популярни в Германия. Тези градини имат различни имена на немски: "Schrebergarten", "Kleingartenanlage" или "Gartenkolonie". Разположени около малък парцел земя, много от тях имат малки колиби и могат да бъдат отдадени под наем за градинарство. 

Човек може да получи голяма глоба за обида на друг човек

Наказанието за обида е записано в Наказателния кодекс на страната. В зависимост от вида на нарушението това може да бъде глоба или лишаване от свобода до една година. Може да бъде издадена глоба за различни унизителни жестове и изявления. Например, ако покажете езика си на друг човек, трябва да сте готови да платите 150 евро (180 долара), ако завъртите пръста си в слепоочието си, глобата ще бъде 750 евро (900 долара). Тези глоби могат да достигнат до 4000 евро (4735 долара).

Кое от тези правила би било най-трудно да следвате, ако се преместите в Германия?

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay