8 знаменитости с изненадващо високо IQ

8 знаменитости с изненадващо високо IQ
Instagram

Много знаменитости са известни със своя талант, а не с интелигентност, но нека това не ви заблуждава – има много умни знаменитости. Повечето хора си мислят, че звездите не са толкова умни, но това е погрешно схващане. Интелигентността може да бъде открита във всички сфери на живота, включително и сред богатите и известните.

Тези 8 знаменитости имат изненадващо висок коефициент на интелигентност:

Роуън Аткинсън - 178

Само 0,1% от населението има IQ като Роуън. Актьорът е учил в 2 престижни университета в Обединеното кралство: Newcastle University и Oxford University, и е получил диплома по електроинженерство. По-късно той решава да посвети живота си на актьорството. Освен това Аткинсън проявява силен интерес към колите и дори има впечатляваща колекция от автомобили.

Лейди Гага - 166 

Гага учи музика и театър в училището по изкуства Tisch на Нюйоркския университет. Тя също е приета в Collaborative Arts Project 21, консерватория за музикален театър. Тя си спомня, че годините ѝ в гимназията са били предизвикателни: "Усещах огромно количество стрес, безпокойство и изолация. Чувствах се самотна и неразбрана.”

Синди Крауфорд - 154

Синди Крауфорд била открита като модел, докато учи химическо инженерство в Северозападния университет. Тя подписва първия си договор за моделство през 1984 г. и използва парите, за да допълни стипендията си. По-късно обаче тя напуска училище и се съсредоточава върху кариерата си на модел.

Аштън Къчър - 160

Аштън завършва биохимично инженерство в Университета на Айова, преди да напусне, за да се занимава с моделство и актьорство на пълен работен ден. Въпреки че не е взел дипломата си, Къчър е успешен технологичен предприемач. Той дори инвестира в Skype и Airbnb и е съосновател на собствената си фирма за рисков капитал, A-Grade Investments.

Мат Деймън - 160

Мат учи английски в Харвардския университет, но така и не завършва. Той обичал да пише драматургии и знаел, че ще бъде актьор. Веднъж той написал филм с 3 действия вместо пиеса с едно действие за заданието и мислел, че ще бъде изключен от класа. Учителят обаче го насърчил и му поставил добра оценка. 

Куентин Тарантино - 160

Куентин не е ходил в колеж. След като напуска училище на 15, той започва работа като разпоредител в киносалон и пише сценарии. Днес Тарантино е изключително успешен сценарист, продуцент, режисьор и актьор. 

Лиса Кудроу - 154

Лиса завършва колежа Vassar и преследва кариера в областта на неврологията. Тя работи с баща си, специалист по главоболие, в продължение на 8 години, преди да навлезе в актьорския свят. Актрисата дори провежда клинични изследвания за главоболието. Не е изненада, че Лиса има коефициент на интелигентност 154, тя е не само забавна и талантлива, но и невероятно умна.

Бен Афлек - 154

Бен учи в латино училище Rindge в Масачузетс. След това влиза в университета на Върмонт и прекарва няколко месеца в изучаване на испански, но по-късно напуска. Актьорът също печели една от 6-те почетни докторски степени по изящни изкуства през 2013 г. от университета Браун. Бен има коефициент на интелигентност 154, което го прави почти гений. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 


0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay