8 неудобни ситуации в офиса и как да ги избегнете

Вижте кои са те

8 неудобни ситуации в офиса и как да ги избегнете

На всеки се случва да забърка каша. Дори привидно съвършените хора правят глупости поякога. Но наистина важното е как поправяте грешките си. И това се отнася най-вече за грешките, свързани с работата. Ето 8 неудобни ситуации, които може да се случат на работното място и да се справите с тях:

Да се разплачете на работа

Независимо дали сте имали лоша среща или просто тежък ден, на всеки може да се случи да се разплаче пред неподходящите хора или в неподходящата ситуация.

Какво да правите: Извинете се и отидете на тихо място, където да останете насаме с мислите си. Ако кажете: "Извинете ме за няколко минути, ще се върна", е добре. Опитайте да спрете да мислите за това, което ви разтройва и се съсредоточете върху нещо друго. Просто дишайте и мислете за нещо, което ви успокоява.

Да бъдете тормозени от колега

Ако някой не спира да ви прави намеци по време на работа и ви накара да се чувствате неудобно, учтиво му обяснете, че нямате интерес. Ако продължава да ви тормози, консултирайте се с ръководителя си или с някой по-висшестоящ. Ако и това не помогне, подайте оплакване срещу въпросния човек.

Да се напиете на офис събитие

Присъствате на фирмено парти и прекалявате с питиетата. На всеки може да се случи.

Ако се напиете и се държите не както трябва пред шефовете и колегите си, просто им се извинете и поговорете кратко за поведението си. По-добре е да се извините за постъпката си и да забравите, вместо всеки път да се изчервявате, когато се спомене въпросното събитие.

Шефът ви да види, че губите време в социалните мрежи

Нямате работа и убивате време във Facebook или Twitter. В повечето компании това не се приема добре.

Това е нещо очевдино, така че не можете да го скриете. Ако сте по-близки с шефа си, кажете някоя шега. Ако отношенията ви не са такива, обяснете, че сте спрели работа за няколко минути, за да изчистите ума си.

Някой колега да прекали с личната информация за вас

Няма нищо лошо в това да бъдете приятели с колегите си и извън офиса. В такива случаи обаче е силно вероятно някой от приятелите ви да прекали със споделянето на детайли от личния ви живот.

Не забравяйте, че всеки трябва да може да се чувства като себе си на работното място. Споделянето на лична информация е добър начин да изградите добри отношения с вашите колеги. Най-добре е да се избягват теми, свързани с политика, религия и морал.

Да натиснете "Изпрати до всички" в и-мейл

Лесно може да се случи да натиснете бутона "Изпрати до всички". Ако това се случи, просто изпратете още един мейл, в който обяснявате, че е станала грешка и молите хората да не взимат под внимание предишния и-мейл, който са получили от вас.

Да целунете колега след няколко питиета

Излизате да се позабавлявате, изпивате няколко питиета и се оказвате в прегръдките на някой от колегите. Колкото и да е неудобно след това, факт е, че се случва. Неудобното е случая е, че офисите са като училищата. Всички обичат да клюкарстват и да следят кой с кого си тръгва след партитата. Просто опитайте да се сдържате следващия път.

Колегите ви да видят, че си търсите работа

Не сте доволни от работата си и преглеждате сайтовете за търсене на работа. Това не е правилно. Изчакайте да се приберете вкъщи и тогава търсете нова работа.

Също така не правете грешката да разпечатвате CV-то си на служебния принтер, защото всичко, което разпечатвате се запазва в историята на компютъра ви. Ако все пак вече се е случило и всички знаят какво правите, поговорете с шефа си за това защо искате да смените работата си.

Неудобните ситуации в офиса са неизбежни. Все пак всички сме хора. Най-добрият начин да се справите с неловката ситуация е да се отнасяте с хората така, както бихте искали да се отнасят с вас. Често най-неловките ситуации се превръщат в забавни истории, на които по-късно се смеете.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay