9 неща за китайските домове, които ги правят различни от домовете по света

9 неща за китайските домове, които ги правят различни от домовете по света

Китай е огромна държава, в която хората могат да говорят различни диалекти и да не се разбират. Ето защо характеристиките на домовете в единия край на страната могат да бъдат напълно различни от тези в другия край. Има обаче типични черти, които могат да бъдат намерени във всички домове в Китай:

1. В китайските домове обикновено има само 2 котлона

Печките в Китай обикновено са много малки поради малката площ на кухнята. Китайците не готвят много ястия едновременно, така че не се нуждаят от повече котлони. Нямат фурна или микровълнова печка. Разбира се, бихте могли да си купите фурна, но едва ли ще намерите място, където да я инсталирате.

2. Миялната машина е рядкост в китайските домове, но там определено ще намерите дезинфектор за съдове

Този уред прилича на миялна машина и озадачава много чужденци. След измиване на съдовете на ръка, местните жители ги зареждат в дезинфектора и ги стерилизират с ултравиолетова светлина.

3. Ще намерите тесни шкафове с много рафтове в китайската кухня

Тези шкафове, които са с ширина колкото за една бутилка, са предназначени за съхранение на подправки. Факт е, че в Китай има много специфични хранителни "добавки", като соеви сосове, различни етерични масла, оцет, кулинарни вина и др. Тези тесни шкафове са идеалното място за съхранение на тези подправки.

4. В хола може да се намери хладилник

Причината за това е много проста. Понякога кухните са толкова малки, че там не се побира хладилник. Ако случаят е такъв, хладилник може да бъде поставен в хола или във всяка друга стая.

5. В кухнята има само студена вода

Трябва да инсталирате бойлер, за да има топла вода в кухнята. Но първо, не всеки може да си позволи това. Второ, ако това е апартамент под наем, собственикът може да не ви позволи да го инсталирате. Така че местните жители не само мият съдове на ръка, но и трябва да го правят със студена вода.

6. Тук пералните са различни

Местните апартаменти са оборудвани с перални машини, но изглеждат и работят по различен начин. Измиват прането със студена вода, защото вътре няма нагревател. Можете обаче да добавяте гореща вода на ръка. Прането се зарежда вертикално в машината и барабанът се върти по определен начин, като в резултат превръща всичко в една голяма заплетена бъркотия.

7. Тоалетната и душа обикновено се поставят в едно и също пространство

Това не звучи като нещо специално, защото много от нас имат комбинирана баня. Но трябва да знаете, че водата от душа пада точно до тоалетната. Тоалетната в крайна сметка се намокря и е изключително неудобно. Понякога тоалетната и душа са в една стая, докато мивката и огледалото са в друга.

Можете да опитате да отделите зоната на душа със завеса, но това няма да помогне с пръскането на вода. Между другото, налягането на водата при китайските душове е доста ниско, но местните жители изглежда нямат нищо против.

8. Китайците използват балконите по различен начин

В Китай едва ли някога ще прекарвате време на балкона, пиейки чаша чай или кафе. За местните жители балконът е място, където съхраняват различни неща и сушат прането си. Понякога те също могат да поставят няколко растения там или клетка за птици. Но идеята за балкон като зона за отдих там не е често срещана.

9. В китайските апартаменти няма килими

Килимите са рядкост в Китай. За това има просто обяснение. Плочките и дървените подове могат да се мият лесно, докато килимите изискват специално внимание. Китайците почистват домовете си всеки ден и те не просто минават подовете си с прахосмукачка, но и ги мият.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay