30.11.2022 | 16:00
по статията работи: Jenite.bg
Киноата, обсипана със семена от нар, придава празнична нотка на перфектно приготвеното свинско месо.
Свинското филе е доста сухо, но когато се приготви правилно, е изключително вкусно.
Ето как да приготвите това ястие, което е достойно...
20.05.2022 | 14:00
по статията работи: Jenite.bg
Чили Верде е традиционно ястие от Северно Мексико, което може да се приготви с няколко вида месо. В класическата рецепта се използва свинско месо.
Въпреки че не изглежда особено апетитно, заради цвета, чили Верде е много вкусно ястие. Ето как...
10.05.2022 | 16:00
по статията работи: Jenite.bg
Това ястие е много вкусно, но тъй като се пече доста време не е много подходящо за делничните дни. Запазете рецептата за уикенда, за да се насладите максимално както на приготвянето, така и на хапването на това свинско.
Можете да сервирате...
18.11.2021 | 14:00
по статията работи: Jenite.bg
Свинското месо присъства неотлъчно на българската трапеза. Но за разлика от класическите свински пържоли на фурна, тези ще ви накарат да оближете пръстите си!
Необходими продукти:
4 пържоли от свинско филе
Сол
Прясно смлян черен пипер
1 с. л....
30.12.2020 | 17:00
по статията работи: Jenite.bg
През зимата най-популярното месо за хапване е свинското. Ако вече сте се изчерпали и не знаете как да го приготвяте, ще ви предложим една рецепта за супер вкусно и ароматно свинско.
Необходими продукти:
4 свински пържоли,...
03.08.2020 | 17:00
по статията работи: Jenite.bg
Сега е сезонът на барбекютата, така че ако искате да приготвите месото по по-интересен начин, имаме предложение за вас:
Необходими продукти:
За месото:
2 с. л. кафява захар
2 с. л. пушен червен пипер
1 ч. л. кимион
сокът от 1 лимон
1 ч. л. сол
2 с....
09.01.2020 | 17:00
по статията работи: Jenite.bg
Тъй като зимата е сезонът на свинското месо, днес ще ви предложим рецепта за кето свински пържоли.
Необходими продукти:
4 свински пържоли без кост
сол
черен пипер
2 с. л. зехтин
250 грама гъб, нарязани
2 скилидки чесън, накълцан
1/2 ч. сметана за...
13.11.2019 | 17:00
по статията работи: Jenite.bg
Вече е сезонът на свинското и днес ще ви предложим рецепта за задушени свински котлети.
Необходими продукти:
4 броя свински котлети
сол
черен пипер
1 ч. брашно
2 ч. л. чесън на прах
1/4 ч. л. чили на прах
1/4 ч. + 3 с. л. олио
2 глави лук, нарязан...
Напоследък все повече хора се отказват от пилешкото месо и предпочитат да ядат свинско. Днес ще ви предложим рецепта за супер вкусно свинско филе, печено на скара:
Необходими продукти:
За месото:
2 с. л. кафява захар
2 с. л. пушен червен пипер
1 ч....
Традиционно сватбените торта са сладки- сметанови или шоколадови, но напоследък все по-често хората залагат на солените сватбени торти. До скоро дори чийзкейкът се считаше за нетрадиционен избор за сватбена торта, но днес ще ви представим сватбени...
Днес ще ви представим една лесна рецепта за изключително вкусни свински пържоли, които се приготвят с чесън, розмарин и брюкселско зеле. Ето я рецептата:
Необходими продукти:
500 гр. брюкселско зеле
зехтин
сол
черен пипер
4 обезкостени свински...
Вече е прекалено топло навън, за да ядем свинско, но ще ви предложим рецепта за свинско филе, което не е толкова тлъсто. Ето как да си приготвите свинско филе с мед и сусам:
Необходими продукти:
500 гр. свинско филе
2 с. л. нарязан зелен лук
1 с. л....
Ще ви представим една малко по-нетрадиционна рецепта за свинско месо. В рецептата са включени и сини сливи, червен лук и рукола. Ето как да го приготвите:
Необходими продукти:
4 свински пържоли
1/2 ч. + 1 с. л. оцет
4 с. л. зехтин
4 сливи, нарязани...
Тъй като ни остава още малко време да хапваме свинско месо, ще ви предложим една интересна рецепта за свинско с розмарин и чесън.
Необходими продукти:
4 свински пържоли, котлети
сол
черен пипер
1 супена лъжица прясно смлян розмарин
2...
Време е да заменим пилешкото месо със свинско, предвид температурите навън. Днес ще ви представим една лесна рецепта за изключително вкусни свински пържоли, които се приготвят с чесън, розмарин и брюкселско зеле. Ето я рецептата:
Необходими...
Домашно приготвената вечеря може да бъде сервирана на масата след 15 минути и тази рецепта го доказва. Имах няколко замразени свински пържоли в хладилника и започнах да мисля как да ги приготвя. Розмаринът и портокала изглеждаха подходящи за зимните...
Този уикенд имахме достатъчно време да експериментираме в кухнята. Подготвяме се за декември - все пак това е месецът, в който най-много се ходи на гости. Пък и докато времето навън не ни изненадва кой знае колко приятно, предпочитаме да наблегнем...
Крехкото свинско месо, макар доста добре да се изявява и самостоятелно, в компанията на нежния сметаново-горчичен сос направо разцъфтява. И тъй като това не отнема повече от 30 минути, опитът си заслужава, а резултатът е великолепен. ...
Пържените месца са един от най-вкусните варианти за вечеря на свещи и изобщо не се замисляме вредни ли са, или не. Вървят с бяло вино, по-конкретно – мускат. Приготвят се за секунди, а разбрахме и една тайна, която ще прибави екзотична...