Вкусен кокосов сладолед за лятото

Вкусен кокосов сладолед за лятото
Pexels

Колкото и да е лесно просто да си купим сладолед от някой магазин, винаги е много по-добре да си го приготвим вкъщи. Ето как да си направите вкусен кокосов сладолед: 

Необходими продукти:

3 консерви кокосово мляко

3/4 ч. захар

1/3 ч. кафява захар

3/4 ч. л. сол

1 шушулка ванилия

2 с. л. царевично нишесте

2 ч. л. ванилов екстракт

Начин на приготвяне:

Сложете купата, в която ще правите сладоледа, във фризера на предната вечер, тъй като е добре да е охладена.

Сложете кокосовото мляко, захарта и солта в една тенджера. Включете котлона на средна степен.

Разрежете шушулката ванилия и изстържете вътрешността. Добавете я към млякото. 

Оставете на котлона, докато захарта се разтвори. 

Сложете царевичното нишесте в малка купа. Вземете една чаша от топлото кокосово мляко и го добавете към нишестето. Разбъркайте добре, докато се разтвори. 

Изсипете тази каша в тенджерата и разбъркайте отново. 

Намалете силата на котлона и оставете да къкри, докато се сгъсти, около 3-4 минути. 

Когато е достатъчно гъсто, махнете тенджерата от котлона и добавете ваниловия екстракт. След това изсипете сместа в подготвената охладена купа и сложете във фризера поне за 3 часа. 

Да Ви е сладко!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Катаджия спира блондинка: -Госпожо в нарушение сте. Знака не го ли видяхте? Тук движението е само еднопосочно. -Е и к’во - сепнала се блондинката. – Аз да не би да карам в две посоки?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Когато желанието и страхът са едно и също, наричаме този сън кошмар. Грегъри Дейвид Робъртс
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти