Вкусно ризото с аспержи и бекон

Вкусно ризото с аспержи и бекон
ETHAN CALABRESE

Ето как да приготвите вкусно ризото с аспержи и бекон:

Необходими продукти: 

4 филийки бекон

1 голяма глава лук, нарязан

2 скилидки чесън, накълцан

1 ч. ориз

4 ч. пилешки бульон

3/4 ч. бяло вино

1 връзка аспержи, нарязани на 3-4 части, в зависимост от дължината

сол

черен пипер

Начин на приготвяне:

Запържете бекона за няколко минути, докато стане хрупкав. Извадете го в чиния, върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина. 

Добавете лука към мазнинанта от бекона и гответе 5 минути, докато омекне. След това добавете чесъна и гответе още 2 минути. Добавете ориза и разбъркайте и след това една чаша бульон. 

Гответе, докато бульонът се абсорбира напълно. След това добавете останалия бульон и гответе още 30 минути. 

Добавете аспержите и гответе още 6-7 минути, докато омекнат.

Добавете бекона, поръсете със сол и черен пипер и ризотото ви е готово. 

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се обажда на оператор по подръжка. Той и обяснява, какво трябва да направи: -Натиснете звезда. Блондинката се чуди: -Това звезда... не беше ли една такава ... космата точка?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Чини ми се, всички съдбоносни предели в човешкия живот са все така коварно неразличими. Човек...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти