Неделя - ден за гладене!

Неделя - ден за гладене!
Pexels

Има два типа жени- едните гладят дрехите ежедневно, преди обличане, а другите събират прането цяла седмица и отделят няколко часа, за да изгладят всичко. 

Ако сте от вторите, вероятно неделята е вашият ден за гладене, тъй като гладенето на цяла купчина дрехи определено изисква много време. 

Има някои трикове, които можете да използвате, за да улесните този процес и да направите гладенето една идея по-приятно. 

Ето няколко от тях:

Използвайте подходяща дъска за гладене: Изберете дъска, която е подходяща за големината на дрехите, които гладите. Ако гладите малки дрехи, може да използвате малка дъска, за да пестите място. Ако пък гладите големи неща, като чаршафи, използвайте голяма дъска, защото в противен случай ще се налага да гладите една и съща област по няколко пъти.

Подгответе дрехите: Преди да започнете да гладите, уверете се, че дрехите са чисти и сухи. Ако има петна или мокри петна, те ще станат още по-видими при минаването с ютията.

Използвайте правилната температура: Проверете етикета на дрехата, за да видите коя температура е подходяща за гладене. Ако не сте сигурни, започнете с по-ниска температура и я увеличавайте постепенно, докато намерите правилната.

Използвайте памучна кърпа: Ако гладите дрехи с по-деликатни материи, може да използвате памучна кърпа, за да бъдете сигурни, че няма да изгорите дрехите. Просто слагате памучна кърпа и гладите през нея. 

Гладете дрехите с движения отгоре надолу: Начинът, по който гладите дрехите, е също толкова важен, колкото температурата, която използвате. Гладете дрехите отгоре надолу, като следвате формата на дрехата. 

Гладете ръкавите и яките последно: Ръкавите и яките са трудни за гладене, защото имат много извивки. Гладете ги последни, като ги разпънете, за да можете да ги изгладите по-лесно.

Не позволявайте дрехите да пресъхват: Ако дрехите са твърде сухи, ще ви бъде много по-трудно да ги изгладите. Добре е да бъдат съвсем леко влажни. По този начин ще се изгладят най-лесно, а след това ще бъдат и напълно сухи. 

Не прибирайте дрехите веднага: След като приключите с гладенето, оставете дрехите да се охладят, на закачалки. Ако ги сгънете веднага и ги приберете в гардероба, ще се измачкат. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay