Избелване на зъби със системата на Beyond Polus Ultra с д-р Гергана Вълчева

Избелване на зъби със системата на Beyond Polus Ultra с д-р Гергана Вълчева

Beyond Polus e лидер при професионалното оборудване за избелване BEYOND® Polus® Advanced Whitening Accelerator е  победител в Top Whitening System 12-та година поред. Повече за работата си с него разказва д-р Гергана Вълчева специалист от Дентална клиника Вира Дент. Доктор Вълчева има  8 години стаж в стоматологията, от които 6 години в София и 2 години в Швейцария. Към момента работи в Vira Dent в областта на терапията, ендодонтията, протетиката  и детска дентална медицина.

Д-р Вълчева,  моля разкажете малко повече за избелването на зъби със системата на Beyond Polus Ultra ?

Beyond Комбинира халогенна светлина, LED светлина и ултразвукови технологии, за да осигури превъзходно избелване.

Когато се комбинира с  патентованата избелваща формула, която съдържа водороден пероксид (H2O2) и силициев диоксид (SiO2), който е катализатор, заедно с други специални съставки, крайният резултат е не само по-бели зъби, но и по-блестящи зъби с намалено време за подготовка. Безпрецедентна иновация и гъвкавост в избелващите технологии.

Избелване на зъби със системата на Beyond Polus Ultra с д-р Гергана Вълчева

Процедурата включва  няколко етапа:

Първо информираме пациента за процеса на избелване на зъбите,  обсъждаме възможните и очаквани резултати и отговаряме на всички въпроси. Винаги правим обстоен преглед, за да се уверим, че избелването е подходящо за пациента. С помощта на цветова скалата определяме първоначалния цвят на зъбите. Записваме го за да можем да  проследим промяната.

Избелване на зъби със системата на Beyond Polus Ultra с д-р Гергана Вълчева

След като сме уточнили всичко започваме процедурата с поставяне на  ретрактор, предпазващ  устната кухина, както и защитни очила. За да се предотврати изсушаване на устните по време на процедурата, също се нанася балсам за устни. По венците се нанася специален защитен гел, който ги защитава от избелващия агент. Избелващият гел се нанася по горните и долните зъби, като напълно покрива  външната повърхността на всеки зъб.

Лампа Beyond Polus  се доближава до зъбите Ви и се включва за 10-15 минути, за да активира избелващия агент със студена светлина.

След приключването на процедурата всички избелващи и защитни  материали се премахват внимателно от устата Ви и Вие ще видите изцяло новия цвят на зъбите си.

Избелване на зъби със системата на Beyond Polus Ultra с д-р Гергана Вълчева

Безопасна ли е процедурата?

Реакцията, която настъпва по време на процедурата, е безопасна за зъбите и здравето на пациента. Ефектът е видим на момента – зъбите са блестящи и бели. Цялата процедура продължава около 45мин.

На какво най-често се дължи потъмняването на зъбите?

Най – често потъмняването се дължи на прекомерната консумацията на оцветяващи храни и напитки, като кафе, червено вини и някой подправки. Тютюнопушенето също много допринася за оцветяванията по зъбите. Друга причина за тъмните петна по зъбите са нелекуваните кариеси. 

Избелване на зъби със системата на Beyond Polus Ultra с д-р Гергана Вълчева

Има ли медицински противопоказания, които не позволяват избелване е Beyond Polus?

Избелване не е препоръчително само при пациенти с множество шиечни кариеси, както при пациенти с ерозия на зъбите. Затова ние в Vira Dent правим обстоен преглед и ако се налага започваме курс на лечение, преди да пристъпим към избелване.

Колко често се налага избелване?

При някой пациенти се налага  веднъж в живота, а при други  е възможно да се наложи повторно избелване след няколко години.

 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay