Сьомга с кокос и къри

Това ястие от сьомга може да бъде толкова пикантно, колкото ви харесва. Кокосовото мляко и подправките вървят толкова добре заедно, като правят богат, но не тежък сос, който наистина има страхотен вкус.

Необходими продукти:

4 броя филета от сьомга

сол

черен пипер

1 с. л. олио

1 глава лук, нарязан на ситно

1 с. л. къри паста

2 скилидки чесън, накълцан

2 ч. л. джинджифил

1 консерва кокосово мляко

1 с. л. Срирача

сварен ориз, за сервиране

резени лайм, за украса

нарязан магданоз, за поръсване

Сьомга с кокос и къри delish

Начин на приготвяне: 

Подправете сьомгата със сол и черен пипер. В голям тиган на среден огън загрейте олиото. Добавете сьомгата с кожата надолу и гответе до златисто, около 5 минути на страна. Извадете от тигана и поставете в чиния.

Върнете тигана на котлона и добавете лука. Гответе до златисто, около 3 минути. Добавете къри пастата, чесъна и джинджифила и гответе, докато пастата потъмнее, 1 минута. Намалете леко огъня и бавно добавете кокосовото мляко, след това добавете срирачата и оставете да къкри. Върнете сьомгата в тигана и оставете да къкри, за около 15 минути в зависимост от дебелината на сьомгата. 

Полейте сьомгата със соса и сервирайте с ориз, резени лайм и поръсете с магданоз. 

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!


0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
- Как се запозна с мъжа си?- Случайно. Не обвинявам никого!
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Животът е твърде кратък, за да не си жив, да не бъдеш страстен и да преливаш. Разкарайте нещата,...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти