Вагинално подмладяване- кои са най-добрите възможности?

Вагинално подмладяване- кои са най-добрите възможности?
unsplash

Най-ранните известни методи за вагинално подмладяване датират от около 1050 г.сл.н.е., когато първият известен гинеколог в света, Трота от Салерно, извършва хирургично възстановяване на вагинални разкъсвания след раждането. 

Разбира се, науката е изминала дълъг път оттогава, както и възприятията на хората за вагиналното здраве много са се променили.

Има хиляди възможности за вагинално подмладяване- от тренировки и продукти за домашна употреба до лазери и операции, но как да изберете най-добрия вариант? Продължете да четете...

Продукти за употреба у дома

Един от основните проблеми, които се появяват с напредването на възрастта, е сухотата. Можете да овладеете този проблем с помощта на различни продукти. Има специални продукти, медицински овлажнители, които хидратират вагиналните стени, като същевременно възстановяват здравето на вагиналната тъкан, позволявайки сексуално удоволствие. Важно е да обсъдите това с гинеколога си и да ви бъде предписан продукт, който отговаря на вашите нужди. 

Упражненията на Кегел

Тъй като мускулният тонус и сила могат да намалеят след раждането и с напредването на възрастта, добре е да правите упражнения за тазовото дъно ежедневно. Известните упражнения на Кегел могат да помогнат за справяне с инконтиненцията, както и за подобряване на сексуалния живот, тъй като укрепват влагалищните и маточните мускули. 

Хормони

Хормонозаместителната терапия е потенциално решение за вагинално подмладяване. Когато са предписани правилно, се справят с вагиналната сухота, осигуряват по-силни оргазми и повишават либидото, като всичко това допринася за цялостното усещане за благополучие. 

Естрогенът е важен за справяне със сухотата, повишаване на еластичността, подобряване на сексуалната функция и предотвратяване на инфекции на пикочните пътища. 

Лазерно лечение и радиочестотни устройства

Един от методите за вагинално подмладяване е извършване на процедура с лазер или радиочестотно устройство. Тези процедури се извършват от медицинско лице и се считат за напълно безопасни. Процедурите имат добри резултати при инконтиненция, вагинална сухота и отпуснатост. 

При радиочестотните процедури се използва топлина за стягане на тъканите и стимулиране на колагена. 

Тези процедури са идеални за тези, които търсят нехирургична алтернатива на лабиопластиката. 

Лечение с богата на тромбоцити плазма

Това е технология, която се използва в естетичните клиники от доста време. Прилага се върху кожата, но може да се направи и в интимната област. Взима се определено количество от вашата собствена кръв, извлича се плазмата, която е богата на тромбоцити и се инжектира обратно. Тази процедура повишава чувствителността на клитора и G-зоната, за засилване на оргазмите. 

Генитална козметична хирургия

Гениталната козметична хирургия се прави с цел справяне с вулвовагиналния външен вид, в допълнение към сексуалността и функцията. Хирургичните интервенции могат да се справят с отпуснатостта на влагалището, пластиката на големите и малките срамни устни, намаляването на капака на клитора или отстраняването му и реконструкцията на химена. Това е най-радикалното нещо, което можете да направите. Естествено, резултатите са по-бързи и по-сигурни, но има възстановителен период. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!


0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay