Историята на София Вергара, която е истински боец

Историята на София Вергара, която е истински боец

Наскоро актрисата сподели, че в началото на кариерата си е била диагностицирана с рак на щитовидната жлеза. Това заболяване се среща по-често при жените и обикновено се диагностицира в ранна възраст. Около 98% от пациентите обикновено се възстановяват, така че превенцията е ключова.

Историята на София Вергара, която е истински боец

София Вергара е една от най-известните латиноактриси и модели в Холивуд. В момента тя е на 49 години и се смята за една от най-влиятелните жени в света на киното. Според Forbes през 2020 г. тя има над 43 милиона долара. Наскоро актрисата разкри, че когато е била на 28 години е била диагностицирана с рак на щитовидната жлеза. 

В последното издание на Stand Up to Cancer, инициатива, създадена от жени, която продължава да набира средства за финансиране на изследвания и борба с рака от 2008 г. насам, Вергара участва като съ-домакин и разказва своята история. 

Историята на София Вергара, която е истински боец

"На 28-годишна възраст, по време на профилактичен преглед, моят лекар напипа бучка във врата ми", казва актрисата, известна с ролята си в сериала "Модерно семейство". Освен това тя разказва колко травмиращо може да бъде да получиш такива новини: "Когато ти кажат думата рак, това плаши всеки".

"Прочетох всички книги и разбрах всичко, което можех. Имах късмета да го хвана рано и да имам подкрепата на моите лекари и най-важното- на семейството ми”, каза тя по време на телевизионното предаване.

В скорошната си публикация тя разказва: "На 28 години "рак" не беше дума, която очаквах да чуя. Това беше просто рутинен преглед. Но лекарите откриха буца в гърлото ми и тази дума стана част от моята история. Тя продължи: "Прекарах безброй часове в лъчетерапия и в крайна сметка операция. Днес мога да се нарека оцеляла".

Историята на София Вергара, която е истински боец

"Важно е да питате, да се образовате, да отидете на лекар, ако почувствате някои от симптомите; особено жените, които имат толкова много промени в живота, като менопауза и бременност, защото щитовидната ни жлеза се променя", обясни тя.

Вергара избира да не споделя публично диагнозата си по това време. През 2011 г. тя казва, че пазила болестта си в тайна, докато ракът не изчезнал, благодарение на операцията и лъчетерапията. "Не исках публичност за това", казва тя, "Да имаш рак не е забавно. Не искате да се занимавате с нищо друго, докато преминавате през него."

Историята на София Вергара, която е истински боец

Освен това тя обясни, че е претърпяла операция, при която й е била отстранена щитовидната жлеза. Това включва рискове, като загуба на говор или подвижност на лицето. И след това тя претърпяла облъчване. Поради тази причина трябва да приема лекарства до края на живота си, които заместват хормоните, произвеждани от щитовидната жлеза.

Щастливо омъжена за актьора Джо Манганиело от 2015 г., тя винаги изглежда много щастлива. На последната годишнина от сватбата им, съпругът й публикува видео, в което казва: "Днес се навършват 6 години, откакто се ожених за жената на мечтите си".

Историята на София Вергара, която е истински боец

Несъмнено актрисата продължава да живее интензивно всеки момент от живота си и е доказала, че е една от най-достойните знаменитости с различни инициативи и социални каузи, които подкрепя. 

София Вергара е жена, която не е просто красива на външен вид – тя е забавна, талантлива, борец и много състрадателна. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay