Интимност по време на бременност: Всичко, което трябва да знаете

Интимност по време на бременност: Всичко, което трябва да знаете
Pexels

Очаквате първото си бебе и се борите с хормоните? Ако наскоро сте разбрали, че сте бременна, може да се чувствате зле, уморени и тревожни. Или е възможно да сте забелязали промяна в либидото си.

 

Точно така, бременността може да засегне жените по различни начини и желанието ви за секс може да се променя през триместъра. Но благодарение на хормоните и увеличения приток на кръв към гениталната област, много жени изпитват прилив на сексуално желание и съобщават за по-силни и по-добри оргазми. Освен това редовният секс може да е от полза за нивата на стрес, връзката и благосъстоянието ви.

БЕЗОПАСНО ЛИ Е ДА ПРАВИТЕ СЕКС ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТ?

Ако сте се опитвали да имате бебе от известно време, възможността да се наслаждавате на секса заради самото удоволствие (а не, за да забременеете) може да бъде освобождаващо. Но безопасно ли е да правите секс през това вълшебно време?

Абсолютно безопасно е да правите секс по време на бременност. Някои жени може да бъдат посъветвани да избягват секс от техния медицински екип, но ако всичко върви добре по време на бременността ви и не сте били посъветвани да се въздържате от секс, можете да продължите, без да се притеснявате, че това ще навреди на бременността ви.

БЕЗОПАСНО ЛИ Е ДА ИЗПОЛЗВАТЕ СЕКС ИГРАЧКИ ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТ?

Поради размера и позицията на нарастващия ви корем, някои сексуални маневри може да станат по-трудни с развитието на бременността ви и това е мястото, където джаджите могат да спасят положението. Секс играчките могат да увеличат либидото ви, ако се чувствате уморени, да се насочат към зоните на удоволствие, които може да се затруднявате да достигнете, докато подутината ви расте, и също са много забавни. Също така си струва да инвестирате в лубрикант на водна основа и възглавница за бременни, за да ви по-удобно.

Да останете сексуално активни – както сами, така и с партньора си – може да ви помогне да се чувствате по-уверени и по-близо до партньора си през това време.

Експериментирането с мастурбация и секс играчки също може да ви помогне да прегърнете и обикнете променящото се тяло. Опитайте се да почувствате тялото си и да забележите нови неща за вашето тяло/усещания, които ви карат да се чувствате добре. Правете любов със себе си с играчки и се насладете на тези нови (потенциално подобрени) усещания.

СЕКСЪТ ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТ ЩЕ ПОВЛИЯЕ ЛИ НА ВАШЕТО БЕБЕ?

Ако сте загрижени за риска от спонтанен аборт или ранно раждане, можете да сте сигурни, че сексът по време на бременност няма да има никакво въздействие върху растящия ви плод. Вашето бебе е добре защитено от амниотична течност и супер силни мускули на матката, така че – при условие, че имате здрава бременност – е напълно безопасно да се наслаждавате на секса, докато не изтекат водите ви.

Сексът не вреди на вашето бебе по време на бременност. Когато правите секс, пенисът на партньора ви няма да достигне до мястото, където се намира. То е разположено безопасно в утробата и няма да бъде засегнато по време на секс.

5 СЕКСУАЛНИ ПОЗИ, КОИТО ДА ОПИТАТЕ ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТ

Намирането на сексуални пози, които са едновременно удобни и приятни, може да не винаги е лесно, но е възможно – и, за повечето жени, напълно безопасно. Колкото по-напреднала е бременността ви, толкова по-трудни могат да станат някои позиции, така че можете или да промените любимите си движения, или да опитате нови.

1. МИСИОНЕРСКА ПОЗА

Ако обичате мисионерството, но установите, че коремът ви пречи, можете да го нагласите така, че партньорът ви да не се обляга върху вас, а да е с лице към вас под прав ъгъл.

2. ЛЪЖИЦИ

Това е безопасна сексуална поза при бременност. Това дава комфорт и на двамата партньори, като същевременно оставя място за нарастващата ви издатина (което означава, че изобщо не се изисква да се облягате на корема си). Позицията също позволява дълбоко проникване, подобно на кучешкия стил. Ако искате да го увеличите малко, опитайте да разтворите краката си широко или да накарате партньора си да държи единия крак вдигнат, за да позволи още по-дълбоко проникване.

3. КУЧЕШКИ СТИЛ

Ако вашият партньор влезе твърде дълбоко, това може да е неудобно, но в по-голямата си част кучешкият стил е идеален по време на бременност, тъй като коремът ви ще бъде извън пътя, докато се навеждате, оставяйки лесен достъп до любимата ви секс играчка. 

4. ПОЗА КАУБОЙКА

Ако вашият партньор легне, докато вие го възсядате, това няма да окаже натиск върху корема ви и също така ще ви позволи да контролирате скоростта и дълбочината.

5. СЕКС В СЕДНАЛО ПОЛОЖЕНИЕ

Опитайте секс в седнало положение, при който бременната е седнала на стол, а партньорът върши повечето работа.

АМИ АКО НЕ ВИ СЕ ПРАВИ СЕКС ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТ?

Това, че сексът е безопасен по време на бременност, не означава, че ще ви се иска. Сутрешното гадене не е най-добрият афродизиак и влакчето от нарастващи хормони може да доведе до симптоми като гадене, умора, болка и промени в настроението, като всички те могат да доведат до рязък спад на либидото.

Така че, ако сексуалното желание изведнъж падне на дъното на списъка ви със задачи, не се тревожете. Много бъдещи майки установяват, че желанието им за секс се променя по време на определени етапи от бременността или просто става неудобно, когато коремът им расте.

Някои хора съобщават за повишено желание за секс по време на бременност, но други, че изобщо не се чувстват сексуални, това е лично пътуване и предпочитание. Най-добрият съвет е да следвате това как се чувствате.

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay