Актуални тенденции в интериорния дизайн на кухните за 2018

Актуални тенденции в интериорния дизайн на кухните за 2018

През последните години интериорния дизайн на кухните и особено през 2018 година се разви по забележителни начини. Днешните кухни, освен естетически красиви са и изключително функционални. Те се превръщат в онази стая, в която живеят всички сетива.

Kухнята е най-важната стая от целия апартамент и всяка домакиня държи тя да бъде красива, просторна и функционална, за да може в нея да създава вкуснотии за семейството. Именно поради тази причина все повече собственици на апартаменти обръщат особено внимание при изготвянето на проекта за интериорен дизайн на кухнята.

За да бъдете в крак с текущите тенденции в интериора на кухните, заедно с дизайнера на студио за интериора дизайн Моми Студио – Антония Саранеделчева сме ви подготвили кратко ръководство, в което са представени актуалните тенденции за 2018.

Цветове

Актуални тенденции в интериорния дизайн на кухните за 2018

Златистите нюанси са сред горещите трендове през тази година, особено ако са в комбинация с кафяви и органични материали. Изборът на подходящите цветове е изключително важен и трябва да отразява личността на собствениците, както и да отговаря на техните нужди. Интериорът на кухнята трябва да бъде светъл, за разлика от останалите помещения, които могат да бъдат по-тъмни, за да осигурят подходящата атмосфера.

Светлите ярки цветове създават по-свежа и красива обстановка, но е важно те да бъдат комбинирани с неутрални цветове независимо дали ще бъдат на стените или в текстила на интериора. Актуални цветове са лилаво, зелено и синьо, които перфектно се съчетават с месинга, който също е една от актуалните тенденции за 2018 година.

Материали

Актуални тенденции в интериорния дизайн на кухните за 2018

Месингът беше изключително популярен през 2017 година, но тази тенденция се запазва и през 2018 година, като материала се комбинира изключително добре с топли цветове и е много добър акцент за всяка кухня. Не мислете, че е подходящ само за крановете на чешмата. Ще се изненадате колко добре изглеждат месингови врати, дръжки, фурни, мивки и много други.

Ако месингът не е вашия метал, тогава заложете на меда.

Естествените материали набират все по-голяма популярност сред дизайнери и собственици на апартаменти. Мраморът, гранита и кварца са изключително красиви и здрави материали, които намират широко приложение в кухните, използвани най-вече като плотове.

Осветление

Осветлението е ключов елемент за цялостния дизайн на дома, но то е от съществено значение за кухнята. За това, когато проектирате интериорния дизайн на кухнята задължително обърнете специално внимание на осветлението. То трябва да бъде достатъчно добро, за да можете спокойно да приготвяте вашите вкуснотии. В това помещение не е нужно да избирате прекалено скъпи висящи лампиони, можете да изберете стилни изчистени абажури, които ще ви доставят нужното количество светлина.
 
Функционалност
 
 Актуални тенденции в интериорния дизайн на кухните за 2018

В днешно време с непрекъснато развиващите се технологии, изграждането на мултифункционални и дори високотехнологични кухни е много лесно. Технологиите навлязоха в кухните с пълна сила и не нямаме предвид само луксозните уреди и джаджи. Днес можете да имате кухни с интегрирана технология във всеки уред от кранчетата до хладилника и осветлението. Представете си само хладилници, които могат да ви предупредят, когато вашите хранителни продукти са на път да се развалят или кафемашна, програмирана да ви приготвя кафе, когато се събудите.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay