Няколко упражнения, които ще трансформират цялото ви тяло

Няколко упражнения, които ще трансформират цялото ви тяло

Днес ще ви предложим няколко упражнения, които ще трансформират тялото ви напълно само за 4 седмици. Не е нужно да харчите пари за фитнес зали и специално оборудване. Всичко, от което се нуждаете, са 10 минути на ден.

Планк

Планк е статично упражнение, при което правилото е тялото да бъде изправено. Дръжте гърба и краката си прави, без да ги огъвате и извивате. 

Резултати: Ако се изпълнява правилно, упражнението стяга корема, гърба, бедрата, краката и ръцете. Подобрява стойката и общия мускулен тонус.

Лицеви опори

Първоначалната позиция е планк с изправени ръце. След това се отпуснете до земята колкото можете. Гърбът, тазът и краката ви трябва да са в права линия. След това бавно се върнете в първоначална позиция.

Резултати: Напрежението е върху гръдния кош, ръцете и коремните мускули.

Тренировка на мускулите не бедрата

Застанете на колене и се подпрете на ръце, опънете левия крак и дясната си ръка в права линия. След това бавно ги огънете и докоснете десния си лакът с лявото коляно. Изправете се, след това сменете ръката и крака.

Резултати: Укрепва мускулите на седалището и бедрата.

Клекове

Застанете така, че краката ви да бъдат на ширината на раменете. "Седнете" на въображаем стол, като ръцете и краката трябва да бъдат в една и съща линия, а гърбът трябва да бъде прав. След това се изправете възможно най-бавно.

Укрепва мускулите на бедрата и глезените

Упражнение за корем

Легнете по гръб, опънете ръцете си над главата и сгънете краката в коленете. Бавно повдигайте горната част на тялото с изпънати ръце и докоснете пръстите на краката си. След това бавно се върнете в първоначалната позиция.

Резултати: Укрепва коремните мускули и изгаря мазнини, благодарение на динамиката.

Корем+ дупе

Застанете на земята, като се държите на ръце и крака. Трябва да усетите напрежение в гърба. Повдигнете крака си толкова високо, колкото можете, а след това започнете да спускате горната част на тялото си, без да отлепяте петата от земята.

Резултати: Укрепва мускулите на талията, корема и бедрата.

Талия

Легнете по корем на пода с ръце, сгънати в лактите и поставени под лицето. Повдигнете горната част на тялото колкото можете. Останете в това положение за около секунда и бавно се върнете в първоначална позиция.

Резултати: Тонизира и укрепва гръбначните мускули

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay