Народни лекове за ниско кръвно налягане

Народни лекове за ниско кръвно налягане

Въпреки че може да сте чували за хипертония или високо кръвно налягане, ниското кръвно налягане може да бъде също толкова опасно. Оптималното отчитане на кръвното налягане е по-малко от 120 mm Hg и над 80 mm Hg. Първото число показва систолното налягане или налягането в артериите, когато сърцето бие и се пълни с тях с кръв. Второто число представлява диастоличното налягане, което е налягането в артериите, когато сърцето почива между ударите.

Ниското кръвно налягане или хипотонията могат да причинят неадекватен приток на кръв към сърцето, мозъка и други жизненоважни органи. Внезапно спадане на кръвното налягане често се случва, когато някой внезапно се издигне от легнало или седнало положение. Това се нарича постурално хипо-напрежение и може да причини замаяност и световъртеж. Има някои домашни лекарства за ниско кръвно налягане, които можете да използвате, за да се справите със симптомите на нестабилно кръвно налягане. Но ако от известно време усещате следните симптоми, консултирайте се с вашия лекар и измервайте кръвното си налягане редовно:

Умора

Замайване

Гадене

Нееластична кожа

Загуба на съзнание

Замъглено виждане

След като Вашият лекар потвърди, че кръвното ви налягане е ниско, следвайте неговите съвети и вземете лекарства, ако е необходимо. Но как можете да си помогнете в домашни условия?

1. Яжте често на малки порции: Хапвайте здравословни закуски между основните хранения за деня, за да избегнете дълги пропуски. Яденето на малки порции няколко пъти през деня помага за предотвратяване на внезапното спадане на кръвното налягане, което човек може да изпита след хранене. Така че, ако ядете три пълноценни хранения на ден, би било по-добре да ги разпределите в пет малки хранения на ден. Това е чудесно домашно лекарство за хора, страдащи от диабет.

2. Приемайте достатъчно сол: Излишъкът от сол е лош, но от друга страна се изисква от тялото ви в умерени количества. Според Световната здравна организация ежедневната ви диета трябва да съдържа една чаена лъжичка добавена сол, освен това, което получавате от плодове и зеленчуци.

3. Пийте повече течности: Пийте поне 2 до 3 литра вода всеки ден. Те ще ви даде необходимите електролити, необходими за поддържане на течностите в тялото ви. Дехидратацията е често срещана причина за ниско кръвно налягане.

4. Кофеинът помага: Кофеиновите напитки като чай или кафе могат да помогнат за временно повишаване на кръвното Ви налягане. Когато кръвното ви налягане спадне внезапно, чаша кафе или чай може да ускори кръвообращението Ви. Това причинява кратко, но драстично повишаване на кръвното ви налягане.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay