Няколко ползи от спането без дрехи

Няколко ползи от спането без дрехи

Ако имате партньор, знаете колко по-приятно е да се сгушите в топлата му кожа, вместо в остаряла тениска. Но това не е единственото предимство на спането без дрехи. Всъщност, без значение дали спите сами или с любимия човек, спането без дрехи има много ползи за вас. Това може да подобри здравето ви и сексуалния ви живот. Ето всички причини, поради които трябва да се откажете от пижамата:

1. Ще заспите по-бързо

Времето, което ви е необходимо, за да преминете от будно състояние към сън, се нарича "латентност на заспиването" (SOL) и това има пряко въздействие върху вашето удовлетворение от съня. 

Ключов начин за намаляване на SOL е понижаването на телесната ви температура. Падащите температури сигнализират на тялото ви, че е време за сън, а един лесен начин да направите това е да свалите дрехите си.

2. Ще спите по-добре

Намаляването на телесната температура не само ви помага да заспите по-бързо, но и ви помага да спите по-дълбоко. 

В случай, че не знаете, температурата на тялото ви се променя често през нощта, което означава, че е по-лесно да си легнете голи. Това ви позволява да контролирате температурата си с одеяло, вместо да рискувате да нарушите съня си, като трябва да премахнете пижамата през нощта.

3. Това ще подобри връзката ви

Според едно проучване, двойките, които спят голи са много по-щастливи от тези, които спят с пижами. Макар това да не е точно научно изследване, има логика. Контактът кожа в кожа освобождава успокояващия хормон окситоцин, който има положително въздействие върху подхранването на интимността между партньорите. 

4. Ще правите повече секс

Няма нищо по-възбуждащо от контактът кожа в кожа. Ако спите голи, вероятно ще правите много повече секс. 

5. Това ще подобри вагиналното ви здраве

Спането без дрехи и съответно без бельо дава възможността на вагината да диша, което от своя страна подобрява здравето й. Стегнатото бельо увеличава шанса от инфекция, така че спането без бельо е една много добра идея.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay