Причина номер 1 за болката във врата и раменете

Прочетете, ако постоянно се молите за масаж

Причина номер 1 за болката във врата и раменете

Всички сме изпитвали отвратителната болка в раменете, която ни тормози и ни изкарва извън равновесие. И винаги се питаме "Защо?". Не сме правили упражнения за рамене, нямаме травма, не сме се наранили. Тогава защо не можем просто да живеем нормален живот?

Рамото е една от най-подвижните части на тялото ни, което означава, че много неща могат да се объркат. Ако раменете ви болят често, вероятно това е комбинация от няколко неща, защото раменната става е сложна. Но основната причина за тези мъчителни болки е лошата стойка. (Току-що се изправихте, нали?)

Лошата поза може да причини мускулен дисбаланс, като някои мускули се стесняват, а други стоят твърде изпънати. Тези дисбаланси в силата и напрежението карат раменната кост да не стои добре на рамото. И тъй като тези дисбаланси често се дължат на неправилно седене на бюрото и писане на клавиатурата цял ден, фиксирането на позата е от съществено значение, ако искате раменете ви да функционират правилно.

Защо точно съвкупността от раменни стави е толкова сложна? Ръката се придвижва на рамото и лопатката се движи върху гръдния кош. Има и ключицата, която взаимодейства със гръдната кост и скуплето. Поради това сложно функциониране, има много фактори, които могат да ви причинят болка и дискомфорт.

Ако имате перфектна поза и все пак имате болки, има няколко причини за това. Може да сте се натоварили прекалено много или да не правите упражненията в правилната поза. Друга причина за болката може да бъде стара травма.

Ако нито тренирате, нито имате травма, причината може да бъде състояние, при което костите не се движат по начина, по който трябва и това причинява болка при почти всяко движение на ръката.

Първата стъпка за правилна стойка е да лежите по гръб на постелка за упражнения. Разтворете ръцете си настрани, като лактите трябва да са на 90 градуса. Това ще ви помогне да отворите гръдните си мускули, освобождавайки напрежението от гърба. Задължително посетете лекар или физиотерапевт, за да обсъдите възможните вариатни за облекчаване на болката.


Станете частот Jenite.bg във Facebook!

2 6
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay