Всички мъже в живота на неповторимата Мерилин Монро

Казват, че Мерилин Монро е имала "колело от любовници". То се състои от цели 3 брака и още доста по-краткотрайни връзки между тях. Едно е сигурно - нищо не е такова, каквото изглежда. Време е да разгледаме отблизо любовния живот на вечната Мерилин Монро.

Джеймс Дохърти (1942-1946)

Дохърти има честта да бъде първият съпруг на обаятелната Монро. Тя е само на 16 години, когато си казват "Да", а той е с 5 години по-голям от нея - на 21. По онова време тя все още е само Норма Джийн. Връзката постепенно се влошава, като според някои това се дължи на факта, че Джеймс се присъединява към морските пехотинци, Мерилин дава тласък на кариерата си.

"Ако не бях отишъл в търговския флот по време на Втората световна война, тя все още щеше да е г-жа Дохърти днес.", казва той пред People през 1976 г. - 10 години след смъртта ѝ.

От своя страна обаче, тя казва, че връзката е била доста несигурна още от първата нощ, която е прекарала сама с него.

Джо Димаджо (1954-1955)

Димаджо е вторият мъж, който сключва брак с Мерилин Монро. От развода са минали 6 години и тя вече е на 26, развиваща се успешно в кариерата си на актриса. Джо, доскоро част от емблематичният нюйоркски Янки, току що се оттеглил от бейзбола, се запознава с Монро на среща на сляпо през 1952 г. Казват, че това била любов от пръв поглед. Тогава Джо смятал, че от успешна актриса, тя може да се превърне в добра домакиня. Междувременно Мерилин очаквала наперен спортен тип, но получила резерва, която не се отнасяла към нея, както подобава.

След като Мерилин почива, Джо изпраща цветя на гроба ѝ три пъти седмично в продължение на 20 години.

Артър Милър (1956-1961)

Мерилин и Артър се срещат за първи път през 1950 г., докато тя снима As Young As You Feel. Запознава ги общ приятел, докато са на снимачната площадка. Те се свързват отново пет години по-късно след развода ѝ с Джо, излизат на срещи и след това се женят през юни 1956 г.

"Това е първият път, в който съм била наистина влюбена. Луда съм по него.", казва Мерилин в годината на годежа пред People.

Но по времето, когато Мерилин започва да работи по филма на Артър The Misfits, бракът започва да се разпада. Между множество спонтанни аборти, обидни думи от Артър и пристрастеността на Мерилин към наркотиците, двойката се развежда преди премиерата на филма. Деветнадесет месеца по-късно Мерилин почива от свръхдоза.

Измежду трите брака, животът на Мерилин е изпълнен с още любови. Имената на много популярни и влиятелни мъже се свързват с нея, но все пак си остават просто гаджета. Ето кои са те: Елия Казан, Джери Луис, Чарли Чаплин, младши, Милтън Бърл, Марлон Брандо, Франк Синатра.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay