Никога не носете ластик за коса на китката си

Никога не носете ластик за коса на китката си

Вероятно не сте предполагали, че носенето на ластик за коса на китката може да бъде опасно. Ние също разбрахме наскоро за вредата, която може да донесе този на пръв поглед безобиден навик.

Ето как може да повлияе:

Пречи на кръвообращението

Ластикът притиска кръвоносните съдове и пречи на нормалното движение на кръвта в тялото. В резултат на това може да развиете синдром на карпалния тунел, който се проявява в продължителна болка и изтръпване на пръстите.

Може да доведе до животозастрашаваща ситуация

Жена от САЩ на име Одри Копоткрива нарастваща подутина на китката си. Лекарят ѝ предписва антибиотици, но те не помагат и се налага тя да се подложи на операция.

Оказва се, че когато носите ластик за коса на китката си дълго време, тя наранява кожата поради триенето и компресията, които причинява. Бактериите от самата еластична лента и от кожата могат да влязат в тази рана и да я заразят.

Може да навреди на външния ви вид

Едва ли е по-важно от здравето, но ластикът на китката не е особено стилен. Би било много по-добре да изберете някоя елегантна гривна или часовник, които да пасват по-добре на визията ви.

Обикновено носим ластиците си за коса на китките, за да не ги загубим. Този съвет ще ви помогне да организирате десетки ластичета. Просто използвайте карабинер. Много е малък и не заема много място и можете да го вземете със себе си в чантата си.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay