Вредно ли е да спите със сутиен?

Вредно ли е да спите със сутиен?

Първо, нека изясним нещо. Дали ще носите сутиен в леглото зависи от вас на 100 процента. Но ние ще ви дадем отговор на въпроса дали спането със сутиен е вредно за гърдите ви.

Полезно ли е да спите със сутиен? Зависи! Смятате ли, че сутиените са удобни? Ако е така, да, полезно е да спите с тях. Всъщност според някои специалисти това би могло да намали дискомфорта, свързан с подуването на гърдите, независимо дали се дължи на хормонални промени, втвърдяване следствие на кърмене или когато се опитвате да спрете на кърмите.

Колкото и прекрасен да е комфортът, знаем, че може и да сте се чудили дали носенето на сутиен може да помогне за предотвратяване на загубата на еластичност на гърдите. Въпреки че на някои жени може да им е по-удобно да носят сутиен в леглото, няма доказателства, че продължителното носене на сутиен има значителен ефект върху тъканите на гърдите. Други фактори, като кърменето например, оказват много по-голямо влияние върху това как формата и външният вид на гърдите се поддържат с течение на времето.

А какви са страничните ефекти на спането със сутиен? Точно както няма големи предимства от спането със сутиен, така също няма големи негативни странични ефекти. Противно на обичайните слухове, спането със сутиен не нарушава кръвообращението, не причинява рак на гърдата, забавяне на растежа на гърдите и т.н.

Докато носенето на сутиен в леглото не може да доведе до сериозни здравословни проблеми, специалисти посочват, че това може да доведе до потенциални проблеми с кожата. Носенето на мръсен сутиен, пропит с пот и естествени масла, през нощта и деня може да доведе до поява на акне и дразнене на кожата. Така че ако редовно носите сутиен, е важно да перете бельото си редовно, за да избегнете подобни проблеми.

Важно е да знаете, че всичко се свежда до личния комфорт. Това е особено важно, ако имате по-голям бюст. За тези с по-големи гърди, носенето на сутиен може да помогне при болки в гърба и шията. Независимо дали носите сутиен или не, дали го правите постоянно или само през деня, е важно да се чувствате самоуверени.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

4 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay