Връзка с колега - защо не?

Не се притеснявайте да изразите чувствата си

Връзка с колега - защо не?

Всички избираме работа, която да ни харесва поне малко и да ни доставя удоволствие. Когато сутрин ходим с желание и работният ден не ни тежи, то значи сме си попаднали на мястото. Ако се разбираме и с колегите, то всичко значи е перфектно. Понякога, обаче, може да се случи някой колега толкова да ни допадне, че да искаме да прекрачим границата на приятелството с него. Въпросът е : "Морално ли е това?" Все пак сме отишли, за да вършим някаква работа, а не да завързваме любов. Но знаем, че тези неща не могат да се контролират. Ето защо ние смятаме, че , ако наистина е нещо истинско и дълбоко , то трябва да му се даде шанс да бъде изживяно. 

При такава възка изникват някои въпроси в нас, на които не знаем как да отговорим. Ние ще Ви помогнем.

1. Какво ще си помислят колегите за мен? - Това е един от основните ни страхове. До вчера сте излизали всички заедно в обедната почивка и сме хапвали дружно, а сега е очевидно, че има нещо по-така между двама Ви. Повечето хора се притесняват от това дали колегите им няма да си помислят, че това е неуместно, че не е тук мястото за подобни чувства. Ние Ви съветваме да не взимате всичко присърце. Никой не се интересува чак толкова от Вас, колкото Вие си мислите. Ако спазвате някакви нормални граници на работното място, то всичко би било наред.

2. Дали колегите ми няма да се почувстват пренебрегнати, че не им отделям вече същото време? - Безпокои ни фактът, че колегите, на които сме отделяли повече време в обедната почивка, ще ни се разсърдят, понеже вече искаме да прекарваме пвсеки свободен миг с Него. Не си пълнете главата с глупости! На всички им е ясно какво представлява любовта и че тя засенчва всичко и всички останали. Ако колегите Ви са наистина приятели, то те ще Ви влязат в положение. А и не забравяйте, че те също са се влюбвали!

3. Дали няма да си омръзнем бързо? - Неизменно стигаме и до този въпрос. Да, в началото ни е много хубаво, че е достатъчно да отделим поглед от компютъра и да видим възлюбения си. Опасненията ни са свързани с това, че в един момент бихме се почувствали задушени от това да прекарваме целия ден толкова близо един до друг, а след това да споделяме и вечерта. Съветваме Ви да изключите подобни мисли. На работното си място, така или иначе, няма да можете да си обръщате внимание, да се прегръщате и целувате. Така че шансът да си омръзнете е минимален. 

4. А ако шефът ми се скара? - Не ни е ясно какво впечатление прави това в очите на работодателите ни. Съвет: Те са заети да си вършат работата и ако вие не давате признаци на връзката Ви, те могат и да не разберат за нея.

Автор: Теодора Георгиева

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay