Джуди Денч на 88 години- 5 факта, които не знаете за нея

Джуди Денч е една от най-популярните и обичани актриси в Обединеното кралство и дори след повече от 65 години в индустрията, изглежда сякаш няма намерение да забавя темпото. За да отбележим рождения ден на Денч, който беше преди няколко дни и тя навърши 88 години, решихме да споделим с вас някои интересни факти за нея: 

Вече не може да чете или пише, заради свързана с възрастта макулна дегенерация

МДСВ е дегенеративно състояние на очите, което след време може да доведе до пълна слепота. Състоянието на Денч се влошава всеки ден, но тя не позволява това да я спира. Тя има намерение да учи репликите си с помощта на фотографската си памет. 

Денч никога не си е правила пластични операции, нито планира да го направи

Оказва се, че Денч предпочита да остарява естествено и грациозно. В едно интервю тя разкрива, че някога е обмисляла пластична операция, но смята, че вече е твърде късно, тъй като е "твърде стара". Актрисата обяснява: "Чудя се дали има някакъв процес, при който всичко може да бъде изсмукано и да изляза от упойката навреме за вечеря, но се страхувам, че операциите са твърде рисковани на моята възраст."

Първата ѝ актьорска роля била на охлюв

На 5-годишна възраст Денч е избрана да играе охлюв в училищна пиеса. Всичко, което трябвало да прави, било да пропълзи по сцената под огромна черупка, която баща ѝ направил за нея. Въпреки че било доста просто, тя всъщност не успяла да го направи както трябва. 

Успехът на Денч идва на по-късен етап

Когато Денч е в началото на 50-те си години, в интервю я питат защо не се снима в много филми и тя разкрива, че това е така, защото не са ѝ предлагани особено много роли, защото "не е това, което хората искат да гледат.” Тя обяснява още: "Понякога във филмите, ако не изглеждате като човека, на когото трябва да приличате във филма, не ви избират за тази роля. Докато в театъра човек може да изиграе почти всеки герой."

По-късно тя получава още много филмови роли и получава всичките си 7 номинации за Оскар след 60-годишна възраст.

Тя съжалява, че няма повече деца

В интервю Денч разкрива, че искала да има поне 6 деца, но това не ѝ се е случило. "Исках къща, пълна с деца. Бих се радвала да имам това. Но не се случи. Омъжих се на 36, което беше доста късно", разкрива тя.

Тя и съпругът ѝ също обмисляли да осиновят, но агенциите за осиновяване не им позволили, защото били над 40. Въпреки това Денч е щастлива, че има дъщеря си Финти и внука си Сам.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!


0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay