Какво се случва, когато използвате телефона си точно преди лягане

Какво се случва, когато използвате телефона си точно преди лягане

Вероятно често ви се случва да си обещаете да заспите рано, но след това да скролвате безцелно в социалните мрежи часове наред. Всеки го прави, но всъщност това се отразява много негативно на здравето. 

Ето как:

1. Вреди на очите ви 

Когато напрягате очите си, докато използвате смартфона си, това може да доведе до напрежение в очите, известно още като уморени очи. За да защитите очите си, опитайте да намалите яркостта на екрана и избягвайте да използвате телефона си твърде дълго. 

2. Влияе на качеството на съня 

Когато най-накрая легнете в леглото в края на дълъг ден, може да бъде много изкушаващо да прекарате още малко време в проверка на съобщенията си или четене на новини. Но този навик не е толкова безобиден, колкото изглежда и използването на телефона преди лягане може да ви попречи да спите добре. Синята светлина от вашия смартфон не само засяга зрението ви, но може да наруши цикъла ви сън-будност, което от своя страна може да причини други здравословни проблеми. 

3. Може да причини болка във врата

Ако често изпитвате болка във врата, използването на телефона ви в леглото може да влоши съществуващото състояние още повече. Когато наклоните главата си напред, за да погледнете екрана, на места се натоварват мускулите на шията, причинявайки болка. Ако не можете да си представите да си легнете, без да проверите телефона си, опитайте да го държите на нивото на очите, за да избегнете напрежението на мускулите. 

4. Това може да доведе до по-бързо стареене на кожата ви

Може да харчите много пари за скъпа козметика, но нещо толкова просто като използването на телефона ви в леглото може да саботира всичките ви усилия. Когато погледнете надолу към телефона си, кожата на шията се набръчква, което от своя страна може да ви накара да изглеждате по-възрастни, отколкото сте. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 3
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay