Какво се случва, когато носите неподходящ размер сутиен

Какво се случва, когато носите неподходящ размер сутиен

Да открием перфектният сутиен често се превръща в мисия невъзможна. Оказва се, че около 80% от жените носят грешния размер и това води до редица дискомфортни последици. Вероятно и вие сте една от тези дами и сме почти убедени, че и ние също влизаме в статистиката. За съжаление изборът на правилен размер е наистина сложен, особено имайки предвид разнообразието, което се предлага на пазара и неумението ни да познаем подходящия за нас сутиен. Днес ще обърнем внимание на това до какво може да доведе носенето на неподходящ сутиен и как всъщност да разберем кой е нашият размер.

Болки във врата и гърба

Най-разпространените проблеми са болките в гърба, шията и гърдите. Неподходящите сутиени не успяват да осигурят добра опора и презрамките причиняват прекомерен натиск. Това може да доведе до неправилна стойка на тялото и в резултат на това болка в различни части на торса.

Главоболие

Ако сутиенът ни е малък започва да оказва натиск, който води до главоболие. Ако сутиенът не пасва правилно, тежестта на гърдите разтяга презрамките на сутиена и оказва допълнителен натиск върху раменете, което може да причини болки във врата и главоболие. Практиката показва, че коригирането на размера на сутиена ефективно главоболието.

Изкривяване на раменете

Гореспоменатото налягане на презрамката може също да причини "дефект на ремъка на сутиена". Когато сутиенът не осигури добра опора, прекомерното тегло кара презрамките буквално да се впиват в раменете на жената. Проучванията показват, че дълготрайното носене на малък сутиен оказва толкова голям натиск върху меките тъкани на раменете, че може да причини деформация.

Набръчкване на кожата

Твърде големите сутиени пък не осигуряват достатъчно опора, причинявайки увреждане на кожата на гърдите. Проучванията показват, че предизвиканата от гравитацията деформация на гърдите причинява разтягане на кожата в горната част. Неприятният резултат е налице при жени и с по-малки, и с по-големи гърди.

Но как да изберем правилния размер?

За да изберете перфектния сутиен, трябва да знаете 2 параметъра: обиколка и чашка.
За да намерите размера на обиколката, измерете около гръдния си кош, точно под гърдите. След това закръглете резултата до най-близкото четно число. За да намерите размера на чашката си, измерете свободно около най-пълната част на гърдите си. След това извадете размера на гърдите от размера на обиколката. Всеки сантиметър представлява размер на чашка. Забележка: Тези изчисления представят средна стойност - размерите на сутиена могат да варират за всяка марка. Заложете на комфорта преди всичко друго.

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay