Какво се случва с тялото ни, когато пием кафе на гладно?

Какво се случва с тялото ни, когато пием кафе на гладно?
Pexels

Събуждането с чаша горещо ароматно кафе е ритуал за много хора по света. Но добра идея ли е това да бъде първото нещо, с което стомахът и мозъкът ви се сблъскват сутрин? 

Какво се случва с тялото ни, когато пием кафе на гладно? Pexels

Пиенето на кафе на гладно може да доведе до някои физиологични реакции в тялото:

Първо, кафето съдържа кофеин, който е стимулант и може да повиши нивата на адреналин в кръвта. Това може да доведе до ускорен пулс и повишено кръвно налягане. Ако имате високо кръвно налягане или проблеми със сърцето, добре е да ограничите приема на кофеин и в никакъв случай не бива да пиете кафе на гладно.

Какво се случва с тялото ни, когато пием кафе на гладно? Pexels

Второ, при прием на кафе на гладно, това може да доведе до по-висока киселинност в стомаха, което може да дразни стомашната мембрана и да предизвика гадене и дискомфорт. Тези симптоми са по-често срещани при хора, които вече имат проблеми със стомаха, като например язва.

Все пак, за някои хора пиенето на кафе на гладно може да има полезни ефекти, като стимулиране на метаболизма и повишаване на енергията. В крайна сметка, реакцията на тялото на пиенето на кафе на гладно може да се различава при различните хора, в зависимост от индивидуалните фактори.

Какво се случва с тялото ни, когато пием кафе на гладно? Pexels

Като цяло не е много добра идея да пиете кафе на гладно. Хапнете нещо, макар и дребно, за да избегнете неприятни симптоми, свързани със стомаха. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!


1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay